Десетки посетиха Жаблянския манастир Йоан Предтеча, който наскоро бе върнат

...
Десетки посетиха Жаблянския манастир Йоан Предтеча, който наскоро бе върнат
Коментари Харесай

Десетки посетиха Жаблянския манастир "Йоан Предтеча" по Великден

Десетки посетиха Жаблянския манастир " Йоан Предтеча ", който неотдавна бе върнат на Българската православна черква, до момента в него служеха монаси " старостилци ", които не признават промяната на църковния календар от 1968 година, сподели за Националното радио и.д. свещеник на Светата обител отец Силуан.

Достъпът до обителта до неотдавна е бил неосъществим, в този момент интензивно се ремонтира  и 4-километровия път до такава степен, добави отец Силуан.

Жаблянският манастир се ремонтира и обновява, и към този момент е посещаван. Сега, за Възкресение Христово,  дошли десетки миряни, сподели новоназначеният от Синода свещеник отец Силуан:

" На Великден прочетохме пасхалното евангелие в 12 часа. Първия ден от Великден много хора се качиха. Пътят е малко сложен, само че въпреки всичко се качва с лека кола. Слава на Бога стига се с кола, който е решил, е добре пристигнал. Имайте поради, че ние не сме завършили ремонта на пътя - ще го донасипем, един екскаватор където би трябвало ще го оправи. Много продължаваме с ремонтите, през днешния ден работиха момчетата, на следващия ден ще дойдат отново. Продължаваме с ремонтите и на Еньовден Дядо Поликар ще идва ".
В Светата обител ще провеждат и детско учебно заведение, детски лагер. " Ние се готвим първо за храмовия празник и по-късно детския лагер. Тази година ще има детски лагер.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР