Десетки монитори предоставят статуси и следят различни критични процесиИнтегрирането на

...
Десетки монитори предоставят статуси и следят различни критични процесиИнтегрирането на
Коментари Харесай

Банка внедри 150 софтуерни робота

Десетки монитори дават статуси и наблюдават разнообразни сериозни процеси

Интегрирането на софтуерни роботи в банката понижава доста документооборота
(снимка: CC0 Public Domain)

Над 150 софтуерни робота (RPA) към този момент се употребяват в бекофис интервенциите на tbi bank, оповестиха от финансовата институция. Технологичната смяна, почнала още през 2015 година, цели да улесни работата на чиновниците и прекарването на клиентите.

Десетки монитори с вграден програмен продукт дават статуси и наблюдават разнообразни сериозни процеси, с цел да могат съответните отдели да реагират неотложно на зародили проблеми или евентуални опасности – както във вътрешни процеси, по този начин и при тези с клиентите на банката.

Т.нар. “Digital Boards монитори ” са не просто екрани, които пресъздават систематизирана информация, а напълно оперативни екрани. Те посочват за всяко несполучливо заплащане на клиент, да вземем за пример, като дават незабавно цялата нужна информация за казуса, тъй че да се направи незабавна връзка с клиента за разрешаването му.
още по темата
След консолидираното на RPA в разнообразни действия, банката е понижила доста документооборота – с повече от 60% по отношение на 2022 година и го свежда до 19%.

Наред с това, посредством софтуерните роботи банката усъвършенства и потребителско прекарване, така като  когато рутинните процеси се автоматизират, клиентите получават по-бързи услуги.

Роботизираната автоматизация на процеси (RPA), известна още като софтуерна роботика, употребява технологии за автоматизация, с цел да имитира бекофис задания на чиновници, като добиване на данни, попълване на формуляри, пренасяне на файлове и така нататък, разясниха от tbi bank.

RPA комбинира API и взаимоотношения с потребителски интерфейс (UI), с цел да интегрира и извършва повтарящи се задания сред корпоративни и продуктивни приложения. Тази форма на автоматизация употребява основан на правила програмен продукт за осъществяване на действия на бизнес процеси в огромен размер, освобождавайки човешки запаси за приоритизиране на по-сложни задания.

Софтуерните роботи разрешават също на ИТ шефовете и други лица, вземащи решения, да ускорят цифровата промяна и да генерират по-висока възвръщаемост на вложенията (ROI) от своите екипи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР