Десетки малки и средни търговци на горива излязоха на мирен

...
Десетки малки и средни търговци на горива излязоха на мирен
Коментари Харесай

Протест на малки и средни търговци на горива в Пловдив

Десетки дребни и междинни търговци на горива излязоха на кротичък митинг в Пловдив. Те са срещу обсъжданите в Народното събрание промени, които ще задължат всеки един от тях да дава огромни банкови гаранции, в случай че желае да продава петролни артикули. Според протестиращите, това ще увеличи цената за крайните консуматори, а огромна част от дребните бензиностанции ще банкрутират.

Пловдив
 © Българска телеграфна агенция
В Пловдив дойдоха дребни търговци на горива от Хасково, Стара Загора, Велинград, Рудозем, Пазарджик.
Алдомир Малинов: Просто ще се откажем, няма да може да продължим бизнеса и стопираме активността. Ангел Даскалов: 80 % от сътрудниците са с заеми, кой взимал заем за един-два камиона, изплаща го.
Десетки цистерни за гориво затрудниха придвижването на един от изходите на Пловдив. Малките и междинни компании, дистрибутори и търговци на петролни артикули са срещу предлаганите промени, съгласно които всички, които складират или транспортират горива би трябвало да бъдат регистрирани в Министерството на стопанската система. За да влязат в регистъра обаче ще би трябвало да показват и съществени банкови гаранции.
Георги Паничарски - притежател на бензиностанции от Пловдив: Лично мен ще ме засегне гаранцията, която е непостижима. 500 хиляди лв., с цел да търгувам с горива и 3 млн. уставен капитал. Презумцията на закона е да се подсигурява събираемостта, само че казусът не е в нас, той се крие в производители и вносители. Апостол Апостолов - притежател на бензиностации от Пловдив: Този закон е палач на дребния и междинния бизнес. Той както в подтекста му е заложено е да пази монопола.
Според протестиращите, в случай че измененията бъдат признати това може да докара до нарастване на цената на горивата за крайните консуматори.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР