Десетки камили не бяха допуснати до годишния конкурс за красота

...
Десетки камили не бяха допуснати до годишния конкурс за красота
Коментари Харесай

Дисквалифицират камили от конкурс за красота заради ботокс

Десетки камили не бяха позволени до годишния конкурс за хубост в Саудитска Арабия, защото техните водачи употребявали ботокс, с цел да ги разкрасят, заяви Ройтерс.

Съдии правят оценка обичайните за пустинята едногърби камили по размера на техните уста, бузи, глави, колена… И наподобява в упоритостта за премия някои прибягват до непозволени способи, изменящи естествения тип на животните.

Камилата е знак на Саудитска Арабия. Научили сме се да я пазим от нужда, а в този момент а съхраняваме за развлечение, изяснява основният арбитър Фаузан ал Мади.

Много неща се трансформират в консервативното мюсюлманско кралство - за първи път отварят първите кина от 35 години, позволява се на дамите да вървят на игрища, да карат. Властите се пробват за смекчат реакцията против промените, като натъртват и на обичайните полезности. А за бедуините на Арабския полуостров няма нещо по-важно от камилата, употребена в продължение на епохи за храна, превоз, при войни или за компания.

Затова годишния едномесечен фестивал на камилата бе изместен предходната година от далечен необитаем регион в покрайнините на столицата Рияд. Властите построиха уреди за 213 млн. реала ($57 млн.) - за надпревари, за състезанието по хубост, павилион за търгове. Има и щандове за храни, контактен зоопарк с най-високите и на-ниски камили, музей със статуи в натурален размер на животните, палатки за опитване на камилско мляко и разглеждане на артикули от вълната им. Както и планетариум, обясняващ по какъв начин арабите са яздели камилите в пустинята, ориентирайки се по звездите.
За половината от времето на фестивала тази година посетителите се нараснали с едвам трета по отношение на 2016 година, като към 300 000 души минали 90-те минути път от Рияд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР