Десетки хора от Благоевград, студенти от Украйна и бежанци, настанени

...
Десетки хора от Благоевград, студенти от Украйна и бежанци, настанени
Коментари Харесай

Протест срещу полицейското насилие се проведе в Благоевград

Десетки хора от Благоевград, студенти от Украйна и бежанци, настанени в Областния център, се събраха нощес пред болничното заведение, в която е настанен 19-годишният юноша Володимир Будников , който беше влачен от полицейски чиновници на стадион " Христо Ботев “, до момента в който загуби схващане. Дойдоха, с цел да поддържат момчето и да изискат правдивост. Такава даде обещание и регионалният шеф на полицията, който разпореди незабавна инспекция на дейностите на полицейските чиновници.

Едно 19-годишно момче пострада в неделя по време на футболен мач в Благоевград, само че не от нормалния конфликт сред почитателите на два клуба, а от полицейски чиновници, които го нарочиха за футболен гамен . Това момче се споделя Володимир  Будников, който е бесарабски българин от Украйна, студент по информатика и компютърни технологии. Точно преди две седмици Вова беше един от двамата доброволци, които съпроводиха филантропичната помощ от Благоевград до Болград и върнаха с рейса на ФК " Пирин “ 31 бежанци - майки и деца.

Минути, откакто получи отличие от кмета на Благоевград за своята нравственост и храброст, младежът се върна на футболните трибуни, с цел да догледа мача. 
Всички пристигнаха, с цел да го поддържат, да схванат по какъв начин е и да изискат правдивост, уверени, че против Вова е употребявано неприемливо полицейско принуждение. Никой не скри, че са  хвърляни димки и пиратки, само че съгласно почитателите това е обикновено.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Кети Тренчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР