Десетки хиляди калифорнийци останаха без електричество и получиха заповед да

...
Десетки хиляди калифорнийци останаха без електричество и получиха заповед да
Коментари Харесай

Поредна зимна буря в Калифорния остави десетки хиляди без ток

Десетки хиляди калифорнийци останаха без електричество и получиха заповед да се изтеглят поради следващата зимна стихия, донесла мощен вятър и значителни количества дъжд и сняг, заплашващи да провокират нови наводнения в щата, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Възможно е количествата на преваляванията на някои места в Южна и Централна Калифорния да доближат до 3 см през днешния ден. Регионът пострада от поредност стихии, почнала още в края на декември.

За обширна зона, разпростряла се от границата с Мексико до Лос Анджелис, и Залива на Сан Франциско са издадени предизвестия за рисково мощен вятър с пориви, които тук-там може да доближат до 97 км/ч.

Водните басейни в огромна част от Калифорния, в това число в някои региони на прилежащите щати Аризона и Невада, са под наблюдаване поради заплаха от наводнения поради неспирните превалявания от дъжд и поради снеготопенето, заяви Националната метеорологична работа на Съединени американски щати.

Над 14 000 души в Калифорния получиха заповед да потърсят с места с по-висока надморска височина поради заплаха от придошли води, а общо 47 000 души са предизвестени да се изтеглят, сподели представител на управляващите.

The latest atmospheric river in California flooded neighborhoods and closed major roadways on Tuesday.

An unrelenting series of storms this winter has prompted Gov. Gavin Newsom to declare an emergency in 43 of 58 counties.
— The New York Times (@nytimes)

Тази заран над 100 000 икономически и битови консуматори в централната част на щата останаха без електричество, откакто буреносният вятър повали електропроводи и дървета, демонстрират данни от уеб страницата за повреди в електропреносната мрежа PowerOutage.us.

Новата стихия е 12-тата поред с сходна мощ от декември, връхлетяла Западното крайбрежие на Съединени американски щати. Тежката зима в Калифорния тази година нанесе имуществени вреди и сътвори проблеми за хиляди поданици. Смята се, че вследствие на поредицата стихии са починали и над 20 души.

Но преваляванията имат и добра страна, тъй като изпълниха още веднъж изпразнените язовири и донесоха снежна завивка в планините в щата.

CALIFORNIA
— Bradley (@BradWXNorCal)
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР