Десетки хиляди излязоха по улиците на сръбската столица Белград, за

...
Десетки хиляди излязоха по улиците на сръбската столица Белград, за
Коментари Харесай

Пореден протест за оставката на Вучич

Десетки хиляди излязоха по улиците на сръбската столица Белград, с цел да стачкуват против насилието в страната. Това беше шестатата огромна проява, която се провежда в Сърбия след двете престрелки през май месец, при които починаха 18 души. Тогава 13-годишно момче простреля девет свои съученици и охранител в белградско учебно заведение. Един ден по-късно 21-годишен юноша простреля осем души в няколко села на към 60 километра от Белград.

Участниците в митинга се събраха пред Народното събрание в центъра на сръбската столица и оттова шестваха до постройката на държавното управление, оповестяват локалните медии. Те упорстват за оставката на президента Александър Вучич и на вътрешния министър.

Недоволните от президента и държавното управление считат, че те не вършат задоволително, с цел да се опълчват на насилието и да лимитират притежанието на оръжие, което е необятно публикувано в Сърбия, пише  . Друго обвиняване е, че не се работи уверено против проведената престъпност, допълва bgonair.bg.

Сред уредниците на митинга са и опозиционни партии. Самият Вучич отхвърля всички обвинявания и твърди, че опозицията желае да го смъкна с принуждение, даже да го убие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР