Десетки хиляди излязоха на протест срещу френското присъствие в Нигер.

...
Десетки хиляди излязоха на протест срещу френското присъствие в Нигер.
Коментари Харесай

Хиляди на протест срещу френското присъствие в Нигер

Десетки хиляди излязоха на митинг против френското наличие в Нигер. Демонстрацията в столицата Ниамей беше най-масовата, откогато преди месец военни направиха прелом. Протестиращите се оповестиха в поддръжка на хунтата и желаеха Франция да изтегли войските си от страната.

Хунтата сложи ултиматум на френския дипломат да напусне Нигер. От Париж дадоха отговор, че смятат досегашния президент за законен и военните нямат власт да им заповядват. Френският гарнизон се откри в Нигер, откакто преврати в прилежащите Буркина Фасо и Мали прогониха французите от тези страни, предава Нова тв.

" Днес цялостен Нигер е тук - мало и огромно. Днес се гордея, че съм нигерец. Искам от всички да поддържат Националния съвет за отбрана на родината. Те са тук, с цел да освободят народа на Нигер. Писна ни. Разграбиха ресурсите ни, само че ние към този момент го осъзнахме и желаеме да се махат ", съобщи Якуба Исуфу. 

" Народът на Нигер е тук. Трябва да си кьорав, с цел да не го видиш. Дойде ни до гуша. Искаме сами да носим отговорност за страната, а не да ни третират като деца. Оставете ни на мира, толкоз ли е мъчно? Напуснете страната ни и ни оставете на мира ", акцентира Адама Майга. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР