Десетки градове под полицейска обсада, след като протестиращите в Съединените

...
Десетки градове под полицейска обсада, след като протестиращите в Съединените
Коментари Харесай

Гвардията влезе в Минеаполис, вечерен полицейски час в 25 града

Десетки градове под полицейска блокада, откакто протестиращите в Съединените щати излязоха отвън надзор. Демонстрациите срещу расизма тук-там прераснаха в цялостна безредица.

Седмица след убийството на невъоръжен негър от служител на реда в Минесота, се наложи намесата на хиляди военни от армията.
Вълната от митинги и принуждение залива Съединени американски щати след гибелта на Джордж Флойд В редица американски градове е натрапен комендантски час
Мирните шествия бързо прерастват в конфликти с полицията.

Отделни квартали на Ню Йорк и Вашингтон замязяха на полесражение - сълзотворен газ, гумени патрони, палежи и грабежи.

Сблъсъци и комендантски час има още във Филаделфия, Лос Анджелис, Атланта, Маями и Чикаго.

Снимка: bTV

Само на метри от ограда военната полиция е подготвена да работи с оръжие против всеки, който реши да приближи. Така се охранява Минеаполис в последните часове. Днес хората още веднъж са на улиците, само че с цел да почистят.

След като Националната армия влезе в щата, ситуацията се поуспокои, само че не по този начин беше няколко часа преди този момент. Не е по този начин и в 25 града в цялата страна, където протестите не могат да бъдат потушени.

Полицейският час не беше спазен на доста места и се стигна до безредици. Сълзотворен газ и гумени патрони бяха употребявани и пред оградата на Белия дом във Вашингтон.

В Калифорния кола с американско знаме блъсна протестираща. В същия щат ван се вряза в група стачкуващи. И двата случая са без жертви.

В най-малко два щата пострадаха и публицисти. Гумен патрон уцели кореспондента на „ Ройтерс “ в лицето.
Атака против постройката на CNN: Протестиращите възпламениха коли и огън в огромен магазин За първи път след Втората международна война губернаторът на Минесота изцяло активизира националната армия
В Атланта служител на реда застана на страната на протестиращите:

„ Имам наследник, който е на 31 години и един на 15. Постоянно у дома приказваме за това. Не ви споделяме да не протестирате, а малко да податлив нещата. Хората имат право да са ядосани, само че ще оправим нещата едно по едно “, сподели сержант Мърви – служител на реда.

Гвардията пази реда в Минестота.
Трето полицейско ръководство e щурмувано и подпалено от стачкуващи в Минеаполис От Пентагона оповестиха, че са подготвени да изпратят и армията в града
Губернаторът на щата прикани вандалщината да спре, а всички в Минеаполис да се съберат, с цел да разчистят разрушенията.

В региона живеят към 500 българи.

Това е безразсъден случай, полицията направи неточност и човек почина. От друга позиция е неприемливо това, което се случи, счита Илиян Николов - предприемач от Мон.

Заради големите опустошения и палежи сега доста притежатели на бизнеси и поданици на квартали, са взели защитата в свои ръце и стоят въоръжени пред своите парцели, с цел да ги опазят от вандалщината.

От българското консулство в Чикаго оповестиха, че нямат информация за потърпевши наши сънародници по време на конфликтите в Минеаполис. Консулът ни господин Иван Анчев поддържа контакт с нашите сънародници в Минесота и следи деликатно протичащото се тук.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР