Десетки души се събраха в столицата на шествие-поклонение пред личността

...
Десетки души се събраха в столицата на шествие-поклонение пред личността
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Без Левски България нямаше да я има


Десетки души се събраха в столицата на шествие-поклонение пред личността и саможертвата на Васил Левски, проведено от НФСБ във връзка 145-ата годишнина от гибелта на Апостола, оповестява „ Фокус “.

Шествието стартира в 17.30 часа пред паметника на Левски и ще приключи с поклонение пред паметната плоча на църквата „ Света Петка Самарджийска “, където има догадка, че е бил заровен Апостола.

В поклонението вземат участие и заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов и депутати от НФСБ в 44-тото Народно заседание.

"Без Васил Левски нямаше да я има България и ние през днешния ден щяхме да приказваме на различен език ", сподели вицепремиерът Валери Симеонов.

"Възприето е този ден - денят на гибелта на Васил Левски, да се празнува и почита от целия български народ, може би тъй като това е първият ден на неговото величие. Макар и печален мотив, този ден е доста значим за нашата история, тъй като отдаваме респект на българина, без който нямаше да има България. Нямаше да ни има и нас през днешния ден или щеше да ни има, само че щяхме да приказваме на различен език ", сподели още Симеонов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР