Десетки българи се събраха на първия от трите протеста, организирани

...
Десетки българи се събраха на първия от трите протеста, организирани
Коментари Харесай

Наши студенти в Берлин бранят българите в Северна Македония

Десетки българи се събраха на първия от трите митинга, проведени от Инициативен комитет за отбрана на правата на индивида ``Шемето ", който се организира в Берлин, оповестиха представители на комитета. Студентите искат да провокират вниманието на европейските институции и интернационалната общност, заявявайки, че България няма да толерира систематичното нарушение на човешките права от страна на съседката ни и поругаването на български национални знаци на територията на Република Северна Македония.

Също по този начин е отправена, в която се споделя, че уредниците поддържат напъните на Република Северна Македония за влизане в Европейски Съюз, само че те няма да получат зелена светлина от София, до момента в който не бъде комплициран завършек на дискриминирането на българи в РСМ. След митинга, петицията е подадена в Представителството на Европейска комисия в Берлин.

Пример за сходно недопустимо отношение, съгласно текста на " Обръщение на български студенти към Европейската комисия по отношение на дискриминирането на българи в Република Северна Македония " е принуждаването на българи да се заявяват като македонци по време на последното локално броене, както и отказването на работа на лица с българско съзнание, история и/или идентичност.

Следващите митинги ще се проведат на 6-ти декември т.г. в Париж и на 15-ти декември в Брюксел с гледище за непоколебим мониторинг от страна на Европейска комисия по отношение на нарушавания на човешките права на хора, които се самоопределят като българи на територията на Република Северна Македония. Инициативата е получила поддръжка от стотици българи в България и отвън страната, както и в Република Северна Македония. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР