Десетки автомобили с развети национални знамена поеха на внушително автошествие

...
Десетки автомобили с развети национални знамена поеха на внушително автошествие
Коментари Харесай

Бургазлии скриха шапките на всички с това, което направиха навръх Трети март

Десетки коли с развети национални флагове поеха на внушително автошествие в Бургас във връзка националния празник 3-ти март. Колоната коли потегли от улица „ Кайзерна”, мина по бул. „ Тодор Александорв” към ж.к. „ Меден рудник”, върна се назад към центъра на града, а сега се насочва към град Българово, където ще бъде кулминационната точка на тържествената демонстрация, написа " Бургасинфо ".



Десетки млади мъже и дами и цели фамилии се включиха в патриотичния поход. Сред тях беше и четиригодишната Симонка, която гордо развяваше националното знаме. Инициаторите са облечени в национални носии, а по капаците на колите са залепени стикери с националния трикольор.

Организатори на мероприятието е придобилият социална известност бургазлия Пламен Карашев, фейсбук групата „ Шофьори Бургас”, впечатляващо наличие имат и Hooligans MC и мног будни бургазлии.



Каква в действителност е концепцията на шествието? Лошото време сутринта не спря шествието, макар че в Бургас валеше пороен дъжд, който дружно с топящия се сняг, е съществено предизвикателство за водачите.





Шествието за 3-ти март уважава паметта на повече от 400 посечени християни в храм " Св.Атанасий " в град Българово.То слага началото на една нова традиция- по този начин нареченото от уредниците Българовското шествие. Малко прочут факт е, че няколко дни преди края на Руско-турската война покрай Бургас се разиграва една от най-големите нещастия, известна като „ второ Баташко клане”.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР