Десетилетие след десетилетие, дебатът продължава - добре ли е за

...
Десетилетие след десетилетие, дебатът продължава - добре ли е за
Коментари Харесай

10 причини, поради които децата трябва да притежават домашен любимец

Десетилетие след десетилетие, дебатът продължава - добре ли е за децата да порастват с животни в къщи?

 01     001

Има доста позитивни аргументи, заради които децата би трябвало да имат домашни любимци. Не единствено, че домашните любимци учат децата на доста умения, потребни в живота, те също са  и прелестни другари. Вижте 10 аргументи, заради които детето ви би трябвало да има домакински любим.

1. Отговорност
Деца, които порастват с домашни любимци развиват възприятие за отговорност и грижа към другите, още от самото началото на живота си.

Домашните любимци се нуждаят от грижа и внимание от самото начало. Те зависят от хората в доста връзки, с цел да се хранят да вземем за пример. Децата, които са дейни към техните домашни любимци нормално се учат по какъв начин да бъдат съпричастни и състрадателни. Да се научат по какъв начин да бъдат виновни за друго създание, ще разреши на младежите, някои ден да се грижат по-добре и за себе си.

 2  3

Важно за притежателите на домашни любимци е да разрешават на децата си да оказват помощ в грижите за тях, съобразени несъмнено с тяхната възраст. Когато децата са дребни, те могат да оказват помощ на своите родители, като сипват вода и храна на животинката, а паралелно с порастването им, помоща им в грижите, може последователно да се усилва.

2. Самоувереност
Наред с отговорността към домашният любим идва построяването на самочувствие. Когато децата са сполучливи в полагането на нужните грижи към своите домашни любимци, те се усещат добре и вътре в себе си. На собствен ред, самочувствието им се усилва и те носят убеденост. Те са, в прочут смисъл, горди със своите достижения.

 4

3. По-малка податливост към алергии и астма
Множество проучвания през годините са посочили, че децата, които порастват с домашни любимци са по-малко податливи към развиване на алергии и астма. Когато са изложени в среда с домашни любимци и други алергени преди навършване на една годишна възраст, децата са склонни да развиват по-силна имунна система.

 5     6

 7

Резултати оповестени в Clinical и Experimental Allergy демонстрират, че деца, които са израснали с домашни любимци са два пъти по-малко склонни да развиват тежки алергии по-късно в живота от деца, които въобще не са имали контакт с животни в ранна възраст.

4. Разходки и игри
Домашните любимци, изключително кучетата, би трябвало да се извеждат на разходка и постоянно имат нуждата от консумиране на сила.

 8  9

Дейностите, в които вземат участие децата дружно с своите домашни любимци, нормално са физически. Това разрешава на децата и фамилиите като цяло, да прекарват повече време на открито в разходки и занимания.

 10     11

 12     13

 14     38

 16     17

 18.1

Слънцето и чистият въздух са положителни за всички. Това е приятният и занимателен ангажимент към едно куче, а приятните страсти са причина за повече усмивки и положително другарство. А общите задължения и ползи, основават взаимосвързаност. 

5. Спокойствие
Домашните любимци са склонни да основават възприятие на мира у децата.

 18

 41     42

Някои младежи са по-спокойни към своите домашни любимци, в сравнение с към други хора. Подобно на възрастните, децата се обръщат към своите домашни любимци, когато се усещат тъжни, ядосани или смутени.

 19

По вълшебен метод, домашните любимци носят мир на обстановката и обезпечават на своите стопани безусловна обич.

6. Облекчаване на напрежението
По същия метод, по които основават успокоение у децата, кучета също могат ба бъдат като болкоуспокояващо средство против стрес. Присъствието на куче в къщи, може да бъде извънредно лечебно за цялото семейство. Просто едно гушкане с него може да докара до възприятие на сигурност и сигурност за децата, да не приказваме за останалата част от фамилията.

 20  21

Често, хората се обръщат към своите кучета, когато имат потребност от комфорт. Те са най-хубавите слушатели и в никакъв случай не се пробват да ни дават препоръки, те просто са там с успокоителното си въздействие върху нас в моментите, когато сме разтревожени и уплашени. Те са най-верните и положителни другари.

 24     25

Въпреки, че котките не са толкоз състрадателни като домашни любимци, те също могат да оказват помощ за облекчение на излишно напрежение.

 26

 39     40

Има какво да се каже за чувството, когато си в прегъдка със своята котка. Тяхната мека четина и мъркането им могат да основават възприятие на мира. Котките също имат нежна страна, те просто не я демонстрират доста постоянно.

7. Подобряване умеенето четене
Много деца се усещат по-удобно да четат на глас на своите любимци, в сравнение с пред възрастни.

 27

Може би това е по този начин, тъй като домашните любимци са, както споменахме, най-хубавите слушатели и не съдят в никакъв случай за позволените неточности. Умението за вярно четене е наложително и се реализира единствено с процедура. Колкото повече децата четат, толкоз повече ще усъвършенстват това умеене. В по-младите възрастови групи, най-добре е за тях да четат на глас, тъй като по този начин те могат да се чуят.

 28     29

 30     31

 32     33

Оралната процедура в четенето ще докара до резултат, в които децата стават положителни читатели, а това от своя страна е от извънредно значение, тъй като то води до по-добро схващане на това, което четат.

8. Научаване повече за следствията
Грижата за домашни любимци учи децата що е деяние и още по-важно, какви могат да бъдат следствията от него.

 34

Когато за тях не се грижим вярно, резултатите са действителни и елементарно децата схващат и схващат за следствията. Ако рибите не се хранят, те умират. Ако клетката на един хамстер не се почиства ще стартира да мирише неприятно и така нататък

9. Ангажимент
Отглеждането на домакински любим е голям ангажимент. Домашните любимци не са движимост, която може да бъде захвърлена, когато се уморим от нея. Да се грижим за тях значи да ги храним, почистваме, разхождаме, да пазим тяхното здраве, а те от своя страна ни дават любов всеки ден.

 35

Децата, които израстват в фамилии с домакински любим се учат на ангажираност /независимо дали следят до момента в който са дребни по какъв начин го вършим ние или вземат участие сами в грижите по-късно/ и на поредност при осъществяване на своите задания.

10. Дисциплина
Когато живеят с домакински любим, децата научават доста и за дисциплинираност. Научно потвърдено е, че кучето оказва помощ на децата да научат повече за дисциплинираност, както и че възпитава самодисциплина. Някои биха споделили, че при котките този въпрос протича в противоположна посока, а точно, че те дисциплинират техните притежатели.:))

 43

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР