Десет милиона души – над една четвърт от населението на

...
Десет милиона души – над една четвърт от населението на
Коментари Харесай

10 милиона украинци са изоставили домовете си заради войната

Десет милиона души – над една четвърт от популацията на Украйна, са напуснали до момента домовете си поради „ опустошителната “ война, водена от Русия. Това съобщи през днешния ден висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

„ Войната в Украйна е толкоз опустошителна, че 10 милиона души са избягали - или разселени вътре в страната, или бежанци в чужбина “, съобщи Гранди в Туитър.

Службата на Организация на обединените нации за бежанците посочи през днешния ден, че 3 389 044 украинци са напуснали страната от началото на съветската инвазия на 24 февруари, а други 60 352 са на път да се изселят.

Близо 90 на 100 от избягалите са дами и деца. Мъжете от 18- до 60-годишна възраст могат да бъдат призовани на военна работа и нямат опция да заминат. 

УНИЦЕФ – Детският фонд на Организация на обединените нации, съобщи от своя страна, че измежду избягалите в чужбина има над 1,5 милиона деца, и предизвести за „ действителни и възходящи “ опасности те да станат обект на търговия с хора и употреба.

Международната организация по миграцията уточни, че към сряда от Украйна са избягали в прилежащи страни 162 000 жители на други страни.

Още милиони хора са напуснали жилищата си, само че не и границите на Украйна. Според службите на Организация на обединените нации и обвързваните с тях организации вътрешно разселените лица в Украйна към сряда са били към 6,48 милиона.

Преди спора в зоните, следени от Киев, живееха 37 милиона души. Другата част от популацията се намира в Крим, анексиран от Русия, и в проруските сепаратистки райони от Източна Украйна. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР