Дерматолози разкриха колко полезна може да бъде за кожата на

...
Дерматолози разкриха колко полезна може да бъде за кожата на
Коментари Харесай

Изброиха ползите за лицето, когато е без грим

Дерматолози разкриха какъв брой потребна може да бъде за кожата на лицето неналичието на грим, написа американският женски уеб страница " Лист ".

Една от изгодите е предотвратяването на появяването на суха кожа. Гримът в действителност пречи на процеса на обновяването ѝ, изключително когато не го отстраняваме напълно.

Вижте по какъв начин се отразява недоспиването на женската хубост

" Един от най-главните проблеми, зараждащи когато не си почиствате лицето преди лягане е, че естествената замяна на кожата, при която мъртвите кафези се подменят с нови, е възпрепятствана. Така се натрупват мъртви кафези, което води до изсушаване на кожата ", сподели кожният лекар лекар Рейчъл Назарян.

Когато се откажем от грима, разрешаваме на кожата си да образува нови кафези, което ѝ придава по-свеж тип.

Най-неразбираемите за мъжете женски практики

Макиажът е средството, до което прибягваме, когато желаеме да изглеждаме по-млади. Що се отнася до бръчките обаче, резултатът му е противоположен. С времето той се наслагва в по-фините пори и бръчки, като единствено ги акцентира.

Използването на грим, съчетано със замърсяването във въздуха, на което се излагаме всеки ден, кара порите ни да се запушват и уголемяват. Ако дадем отмора на лицето си най-малко за малко, те ще се смалят и по този начин кожата ще стане по-гладка.

Смъртоносните бактерии, които дебнат от грима

Редовно би трябвало да почистваме четките и гъбичките си за грим, тъй като в тях се крият бактерии, които запушват порите и провокират възпаления на кожата.

Прекалено доста макиаж по очите може да докара до конюнктивит. Най-много би трябвало да внимаваме при нанасянето на серпантина и очна линия, тъй като можем да одраскаме роговицата на окото си, поучават експертите.  По тематиката 3 лесни трика за кожа като кадифе с билки и масла Помагат ли копринените възглавници в битката с бръчките? Плодовете, които вършат чудеса за кожата ни през лятото (ВИДЕО) Десет нездравословни навика, които ви състаряват (ВИДЕО) Лесни стъпки за по-красива кожа (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР