Депутатите все още се учат какво значи парламентаризъм. С тази

...
Депутатите все още се учат какво значи парламентаризъм. С тази
Коментари Харесай

Буруджиева: Есента може да се стигне до предсрочни парламентарни избори

Депутатите към момента се учат какво значи парламентаризъм. С тази констатация стартира коментара си пред БНР политологът и академични учител доцент Татяна Буруджиева.

Тя посочи: " Преди повече от 100 години в Народното събрание на България са си оставяли бастуните и чадърите извън, тъй като очевидно кютекът е една от формите на израз на българската политическа просвета. В 21 век и в един подобен миг, който изисква изключителна отговорност от политиците - трансформира се Конституцията, мънички партии със едва представителство и жители, които не желаят да гласоподават, тъй като нямат никакво доверие на тези институции - по какъв начин действат, да вземат решение проблемите по този метод - с пердах, е последна фаза на безсилието на политическите представители да бъдат политици ". 

Тя изрече догадка, че може да се стигне през есента до предварителни парламентарни избори след европейските избори напролет на 2024-та, " ако постоянно се държи притиснат капакът, без да се интересуват какво ври и кипи в тенджерата на обществото ".

Доц. Буруджиева разяснява и конституционните промени, като акцентира, че няма конституции без промени, само че огромният проблем е какво променяме: " Нямаше спор по духа на Конституцията.... Нямаше спор и по това каква Конституция ни би трябвало за идващите 100-150 години, а не просто да удовлетвори проблемите които са тук, през днешния ден и в този момент. ... Промените в Конституцията наподобяват като родени от всекидневието, а не родени със стратегическата мисъл каква България желаеме да имаме и по какъв начин да стабилизираме политическата и партийна система ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР