Депутатите включиха десет точки в дневния ред за днес, отпадна

...
Депутатите включиха десет точки в дневния ред за днес, отпадна
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция злоупотребиха с парламентаризма

Депутатите включиха 10 точки в дневния ред за през днешния ден, отпадна парламентарният надзор. Предложението за промени в програмата направи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков при започване на пленарното съвещание. Подобно оферти за толкоз доста изключителни точки се случват рядко в Народното събрание.

Срещу това възразиха от " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България " и желаеха отдръпване на точките.

Петър Петров ( " Възраждане " ) разяснява, че до момента ръководител на Народното събрание не си е разрешавал да вкара 10 точки по изключителност. Виждам ентусиазма на народните представители да работят най-малко до неделя сутринта с 10 точки, които са препоръчани, разяснява той.

Георги Свиленски от левицата уточни, че са сменили признатата стратегия за седмицата на 90 %. Въвеждате нововъведение в българския парламентаризъм, разяснява той и добави, че това е неприемливо.

Опозицията обаче също злоупотреби с процедурите  - най-много с претенции за разбърквания на точките - и в последна сметка повече от час Народното събрание не запона да работи всъщност. Малко по-късно от " Има такъа народ " желаеха 30 минути отмора, която бе дадена.

Като първа точка депутатите ще решат дали да дават нова постройка на Конституционния съд, а по-късно ще проведат второ гласоподаване на Закона за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт.

Следващите точки от дневния ред на депутатите за през днешния ден са гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна, както и гласоподаване на Проект за решение за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна. През днешното пленарно съвещание народните представители ще решат дали да дадем бронетранспортьори от складовете на Министерство на вътрешните работи на Украйна.

Депутатите ще гласоподават на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение, както и Проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да организира договаряния за изискванията и реда, при които " Български енергиен холдинг " ЕАД да придобие до 20% дял в консорциума, титуляр на Договора за търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност " Блок 1-21 Хан Аспарух ".

Удължено бе и работното време до приемането на всички точки от дневния ред. А редът на точките бе дислокиран
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР