Депутатите в 47-то Народно събрание обсъждат обща декларация във връзка

...
Депутатите в 47-то Народно събрание обсъждат обща декларация във връзка
Коментари Харесай

НС обсъжда обща декларация за кризата в Украйна

Депутатите в 47-то Народно заседание разискват обща декларация по отношение на признаването на независимостта на Донецка и Луганска област от страна на Русия. До този миг изказване направиха само от Българска социалистическа партия, като осъдиха дейностите. От ГЕРБ предложиха приемане на обща декларация.

От левицата излязоха с декларация от трибуната в коридорите на Народното събрание. В нея се показва, че признаването на двете републики е нарушаване на интернационалните правила.

В пленарната зала Даниел Митов от ГЕРБ прикани всички парламентарни групи да се обединят и да излязат с обща декларация. Такава се чака да бъде оповестена след 13:30 ч. през днешния ден.

ПГ на Българска социалистическа партия показва мощна угриженост от последните развития на спора в Източна Украйна.Признаването на Донецката и Луганската национални републики от страна на съветската федерация може да се преглежда като нарушаване на интернационалното право. С тази стъпка опълчването в региона навлиза в нова непридвидима фаза. Настояваме предпочитана цел да бъде запазването на живота, здравето и благосъстоянието на мирното население в двата района и насочваме апел за преустановяване на всевъзможни въоръжени провокации. Смятаме, че времето на дипломацията не е изчерпано и чакаме всички страни да се въздържат от военна ескалация и да влагат старания за реализиране на трайни взаимоприемливи решения. Призоваваме за директни договаряния под егидата на Организация на обединените нации, които да стартират работен развой, урегулиране на спора в сходство с правилото на интернационалното право и устава на Организация на обединените нации, съобщи Кристиан Вигенин, ПГ на Българска социалистическа партия.

На мен ми се коства, че през днешния ден трябваше да стартираме с заявления от друго естество. Когато Руската федерация погази жестоко интернационалния правов ред, ми се коства, че Народно събрание е належащо да излезе с единна декларация,която да отразява националната позиция на българската страна и парламент. Затова от ПГ на ГЕРБ-СДС имаме подготвеност да предложим подобен тест, несъмнено, да бъде разискван със всички парламентарни групи и да одобри декларация на Народно събрание по въпросния проблем, сподели Даниел Митов, ПГ на ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР