Депутатите ще започнат заседанието си в петък с парламентарен контрол

...
Депутатите ще започнат заседанието си в петък с парламентарен контрол
Коментари Харесай

3-ма вицепремиери и 9 министри на парламентарен контрол

Депутатите ще стартират съвещанието си в петък с парламентарен надзор от 9.00 ч., съобщи кореспондент на БГНЕС.

В контрола е планувано да вземат участие вицепремиерите Асен Василев, Корнелия Нинова и Борислав Сандов.

Василев ще дава отговор на въпрос за института на финансовия омбудсман, за уговорките, които българското държавно управление ще поеме с Плана за възобновяване и резистентност във връзка с бъдещето на комплекса " Марица - Изток ", както и за управлението на Агенцията по публични поръчки.

Корнелия Нинова ще отговори на запитване за присъединяване на България в международното ревю " ЕКСПО 2020 " в Дубай. Към Борислав Сандов има въпроси за нерегламентирано бунище в Хасково, за водния план за област Бургас и за районното хранилище за неопасни битови боклуци край село Стожер, община Добричка.

На депутатски питания ще дават отговор още министърът на правораздаването Надежда Йорданова, министърът на опазването на здравето Асена Сербезова, министърът на земеделието Иван Иванов, министърът на туризма Христо Проданов.

Въпроси има и към министъра на електронното ръководство Божидар Божанов, към министъра на младежта и спорта Радостин Василев, към министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, към обществения министър Георги Гьоков и към министъра на защитата Стефан Янев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР