Депутатите ще изслушат служебния министър на земеделието Явор Гечев относно

...
Депутатите ще изслушат служебния министър на земеделието Явор Гечев относно
Коментари Харесай

Депутатите ще изслушат Гечев заради ограниченията върху достъпа на продукти от Украйна

Депутатите ще изслушат служебния министър на земеделието Явор Гечев по отношение на желанието на държавното управление да отмени наложените ограничавания върху достъпа на артикули с генезис Украйна.

Това предвижда проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица. 

В четвъртък оферти дневен ред е включено и чуване на министъра на правораздаването в служебното държавно управление Крум Зарков по отношение на настоящи проблеми в дирекция „ Българско поданство “ към Министерството на правораздаването, свързани с придобиването на българско поданство. Предвижда се това да бъде първа точка за четвъртък, 4 май. Двете чувания на Гечев и на Зарков са по предложение на депутати от „ Възраждане “.

В петък от 9:00 часа е очакван блицконтрол , в границите на който, според парламентарния устав, министър-председателят и заместниците му дават отговор на настоящи устни въпроси от народните представители.

След това, по искане на „ Българска социалистическа партия за България “, ще се състои чуване на вицепремиера по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по отношение на осъществяването на решението на предходното Народно заседание, с което беше длъжен Министерският съвет да предприеме дейности за изменение на Плана за възобновяване и резистентност в част енергетика. Миналата седмица Пеканов не можа да се яви в Народното събрание поради командировка отвън страната. По същата тематика се предлага да бъде изслушан и служебният министър на енергетиката Росен Христов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР