Депутатите ще гледат на първо четене бюджета на НЗОК в

...
Депутатите ще гледат на първо четене бюджета на НЗОК в
Коментари Харесай

Гледат бюджета на НЗОК на първо четене в зала

Депутатите ще гледат на първо четене бюджета на НЗОК в зала през днешния ден, взеха решение народните представители. Това ще стане незабавно след закритото чуване на министъра на външните работи в оставка Теодора Генчовска по въпроси, свързани с Република Северна Македония.

Припомняме, че предходната седмица актуализацията на бюджета на Касата беше утвърдена и във Финансовата, и в Здравната комисии.

В хода на полемиката в Здравната комисия част от народните представители показаха, че увеличението на финансовия запас единствено по себе си няма да докара до основна смяна във действието на здравноосигурителната ни система, че със законопроекта не се извършват оповестените от държавното управление политики и механизми за съответно систематизиране и разходване на средствата от бюджета на НЗОК, както и че липсва финансирането за нарастване на трудовите хонорари на лекарите и медицинските сестри в болничната здравна помощ.

От „ Продължаваме промяната “ означиха, че проблемите в опазването на здравето са доста и са натрупвани в годините обратно и не е реалистично да се чака за по-малко от шест месеца всички тези проблеми да намерят своето решение. Въпреки това държавното управление поставя старания в границите на финансовите благоприятни условия на страната да стартира решаването на част от тях. Между първо и второ гласоподаване на законопроекта ще бъдат разисквани главните проблеми и ще се потърсят опциите за тяхното разрешаване в интерес на всички български жители и на участниците в системата на опазването на здравето, показаха още от там.

Решението си в бюджета евентуално би трябвало да откри и казусът със чиновниците на Здравната каса, които единствено преди дни в цялата страна с искане за увеличение на заплатите си, както и назначение на повече от плануваните все още в бюджета хора за обслужване на хората с увреждания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР