Депутатите разглеждат днес предложенията на БСП, свързани със Закона за

...
Депутатите разглеждат днес предложенията на БСП, свързани със Закона за
Коментари Харесай

БСП предлага по-големи данъчни преференции за работещи родители

Депутатите преглеждат през днешния ден предложенията на Българска социалистическа партия, свързани със Закона за налозите върху приходите на физическите лица. Социалистите внесоха няколко оферти, ориентирани към младите родители, които да бъдат стимулиране от страната. Трябва да се дадат по-големи данъчни преференции на работещи родители с деца, ненавършили 18 години, означи Георги Гьоков, който е един от вносителите на законопроекта.
Това е мярка, напълно ориентирана против демографската рецесия, акцентира националният представител. С предлагането си ние подтикваме работещите родители. Ако то бъде признато, родители с едно дете ще имат право на данъчна преференция до 600 лева на година, тези с две деца - до 1200 лева, с три - до 1800 лв., акцентира Гьоков.
Тази преференция ще обхване работещите и осигуряващите се родители.
Левицата има и предложение помощта за началото на образователната година за деца от фамилии с ниски приходи да се разшири освен за първи клас, както е в този момент, само че и за деца от втори, трети и четвърти клас.
Хората, които получават приходи под нужните за естествен живот по отношение на междинните български стандарти, доближават 71 %, подсети Георги Гьоков. Той приказва и за увеличаващото се финансово разслоение на популацията. Делът на работещите небогати доближава 10 %, а хората на минимална заплата са 470 хиляди.

Нека подкрепим младите фамилии и децата на България, обърна се към депутатите зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.
Факт е, че българската нация е най-бързо изчезващата и нас би трябвало да ни е позор, че не подхващаме нищо, възмути се социалистът. Той попита ръководещите какво са създали в областта на образованието и опазването на здравето, с цел да подкрепят младите фамилии. Стойнев сподели още, че страни като Австрия, Белгия, Англия, Гърция, Естония, Ирландия, Италия, Испания, Литва, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Чехия, Франция и доста други имат сходни тласъци в данъчните си системи.
1.66 лева на месец е преференцията на дете в България, това е срамотия. От нашето предложение ще се възползват работещите хора и би трябвало да го проумеем в този момент, тъй като след години ще бъде късно, безапелационен бе Стойнев.
Всеки ден млади, дейни и работоспособни хора напущат България и няма никакви тласъци, с които да ги задържим, сподели от своя страна Надя Клисурска. Тя напомни, че България е водач в международно мащаб по ниска раждаемост, висока смъртност застаряващо население. По думите й България е единствената страна в света, която в продължение на 30 години не е излязла от листата на страните с висок негативен приръст.
Само с популизъм деца и родители не се хранят, нужни са и политики, безапелационна бе Виолета Желева.
Очаквано от ГЕРБ подлагаха на критика предложенията на Българска социалистическа партия, обяснявайки, че единствено с финансови тласъци не се бори демографската рецесия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР