Депутатите приеха удължаването на действието на бюджета за 2021 г.

...
Депутатите приеха удължаването на действието на бюджета за 2021 г.
Коментари Харесай

Окончателно: Изплащат компенсациите на ощетените пенсионери,...

Депутатите одобриха удължаването на действието на бюджета за 2021 година Той ще важи до края на март, когато се чака да бъде признат новият бюджет.

С това решение се урежда изплащането на обезщетенията за пенсионерите, които през януари получиха по-ниски общи приходи от преизчислена пенсия и Коронавирус добавка по отношение на декември предходната година. Върху Коронавирус добавката няма да може да се постанова и запор по предложение на омбудсмана Дияна Ковачева. Предложението и беше импортирано от шефа на бюджетната комисия Любомир Каримански при гласуването през вчерашния ден в отрасловата комисия.

Депутатите одобриха също възнагражденията за персоналните асистенти да се пресмятат с по коефициент 1.4 от минималната заплата. Досега той беше 1.2.

С удължаването на бюджета се отблокират и ваучерите за храна, които не можеха да се отпускат поради забавянето на бюджета. Към момента тяхната стойност е 80 лв.. В бюджета за тази година тяхната стойност ще бъде увеличена на 200 лв. и с тях ще може да се заплаща и ток, парно и вода.

С признатия законопроект се удължават разпореждания от държавния бюджет, бюджета на здравната каса и този на държавното публично обезпечаване. Така на процедура размерът на минималната работна заплата, на оптималния застрахователен приход, на компенсациите за безработица и други се резервират до март.

Свързани вести Асен Василев показва Бюджет 2022: Вижте защо ще отидат парите ВИДЕО Депутатите удължиха Бюджет 2021 до края на март Бюджетът за обучение: От април по-високи заплати и без такса в детските градини
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР