Депутатите приеха на първо четене промени в три законопроекта за

...
Депутатите приеха на първо четене промени в три законопроекта за
Коментари Харесай

Депутатите приеха три законопроекта за промени в Закона за МВР

Депутатите одобриха на първо четене промени в три законопроекта за смяна на Закона за Министерството на вътрешните работи. Новите текстове са свързани с оптимизация на работата на проверяващите служители на реда посредством по-справедливо систематизиране на натовареността.

Предвижда се и отделяне на дирекция в ГДБОП, която да дава отговор за следствието на киберпрестъпления, свързани с педофилия. Законопроектите отстраняват и опцията в обитаеми места под 5000 поданици пожарните екипи да са единствено от 2 души.

Според изчисленията на Министерство на вътрешните работи ще са нужни 7 милиона лв. за заплати, с цел да се обезпечи задоволителен брой пожарникари, разяснява Цвета Рангелова от " Възраждане ".

Маноил Манев от ГЕРБ съобщи, че законоприектите имат положителни оферти, само че и такива, които би трябвало да бъдат отхвърлени, като концепцията за избор на основен секретар посредством конкурс.

Новите текстове плануват повишение на заплатите в Министерство на вътрешните работи, нов механизъм за отчитане на нощния труд, както и опция чиновниците на Министерство на вътрешните работи към този момент да имат право да членуват и в синдикални организации отвън системата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР