Депутатите приеха 7 законопроекта за промени в Наказателния кодекс. Всички

...
Депутатите приеха 7 законопроекта за промени в Наказателния кодекс. Всички
Коментари Харесай

Депутатите приеха нови законопроекти за промени в НК

Депутатите одобриха 7 законопроекта за промени в Наказателния кодекс. Всички те ще бъдат събрани в един общ и тогава ще се дефинира периода преди второто разглеждане на тези промени.

Законопроект, импортиран от Министерски съвет, планува понижаване размера на санкциите при засегнатост и клюка, както и анулация на по-тежкото наказване, когато те са ориентирани към длъжностни лица. Разширява се кръгът на закононарушения по расистки или ксенофобски подбуди, като си постановат по-тежки санкции за отвличания, незаконно отнемане от независимост, насила, закана, засегнатост.

С различен закон на Министерски съвет се цели наказателно гонене на лицата, създаващи условия за онлайн пиратство. Не се планува наказателно гонене на обособените консуматори на пиратски творби. При незаконно посягане по отношение на непознат обект на авторско право се предлага наказване от 1 до 6 години отнемане от независимост и санкция до 10 000 лв..

Законопроектът, импортиран от Българска социалистическа партия, се отнася до закононарушения, свързани с детска порнография и ръководство на МПС след приложимост на алкохол с централизация в кръвта с 2 промила или когато причинителят не е имал нужната дееспособност или позволената скорост е превишена с повече от 50 км в час.

Мая Димитрова от Българска социалистическа партия съобщи: “В случаите на ръководство на моторно транспортно средство, при което е породена гибел, предлагаме транспортното средство да се лишава в интерес на страната, даже когато то не е благосъстоятелност на дееца. При съзнателно причиняване на гибелта това да е наложително, а когато е по несъобразителност – по преценка на съда “.

Друг законопроект на Българска социалистическа партия планува промени в тежестта на плануваните санкции за превеждане на мигранти през границата. Според вносителите увеличението на наказването отнемане от независимост, на размерите на санкцията и предвиждането на конфискация на цялото имущество на дееца ще има резултат във връзка с предварителната защита на сходен жанр закононарушения и ще подсигурява ефикасни санкции за причинителите и действително изтърпяване на наказването.

Промените в Наказателния кодекс, импортирани от “Възраждане ”, се отнася за закононарушения, осъществени след приложимост на алкохол или опиати, или от водачи с отнета шофьорска брошура. Предлага се като глоба против такива водачи да бъде отнето ръководеното от тях моторно транспортно средство за избран период. Предвижда се по-тежка наказуемост за закононарушения, с изключение на на пешеходна пътека, и на тротоари и спирки на публичния превоз.

Със законопроекта на ГЕРБ-СДС се предлага да се криминализира отхвърли от инспекция за определяне използването на наркотични субстанции или техни аналози.

Друг законопроект на ГЕРБ-СДС отбрана живота и здравето на животните посредством завишаване на наказванията на този вид закононарушения предвид на честите прояви на свирепост към животни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР