Депутатите откриха новия сезон, подготвени с пълни сили за нови

...
Депутатите откриха новия сезон, подготвени с пълни сили за нови
Коментари Харесай

Светлин Тачев: Очевидно, Радев се е замислил за бъдещето си след края на втория мандат

" Депутатите откриха новия сезон, готови с цялостни сили за нови политически борби. Чухме го и от трибуната на Народното събрание. Изказването на Бойко Борисов за Алексей Петров внася спомагателна конспирация в моментната обстановка. Въпреки непрекъснатите търкания, здравословното положение на така наречен сглобка зависи от взаимна полза на участниците. Интересите им рефлектират и върху държавното управление ", разяснява пред политологът Светлин Тачев от „ Галъп Интернешънъл болкан “.

Той предвижда, че резултатите от локалния избор най-вероятно ще дадат отражение върху обединението в ръководството.

По думите на Тачев, цел на Борисов и партията му е съществуването на държавното управление да продължи. Защото „ колкото повече държавното управление съществува и колкото повече кавги падат над ПП-ДБ (и най-много – ПП), толкоз повече ГЕРБ ще може да се възползва от електоралната ерозия измежду симпатизантите на колегата по сглобка.

" Символните борби в публичното пространство се подхранва от политическите сили. Това води до делене на две крила и един огромен център от хора с умерени позиции. За радикализирането на крилата се употребяват всевъзможни мотиви и случаи: 3 март и Паметника на руската войска, пилона на Рожен, в това число и с насилието над Дебора в Стара Загора, джендъри и прочие Този политически конфликт размива главният проблем ", счита Танчев.

" Ако се вгледаме в локалните избори, ще забележим, че изчезна алтернативата: статукво-промяна. С появяването на кандидатурата на Вили Лилков за кмет на София след тази на Васил Терзиев, ясно е, че има разделяне измежду демократичната общественост, и то по линията комунизъм-антикомунизъм, либерали-консерватори. Ситуацията става още по-непредвидима с възможната кандидатура на ГЕРБ. Важно е да се види на евентуалния балотаж кой кого ще поддържа ", добави Тачев.

" Президентът влиза в непосредствено опълчване с държавното управление – виждали сме го към този момент и при ръководството на Борисов. Очевидно, Румен Радев се е замислил за бъдещето след приключването на втория му президентски мандат. Лявото пространство е раздробено. Радев приготвя почвата за обединяване на ляво патриотично настроените от гласоподавателите ", сподели още политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР