Депутатите от Възраждане настояват средствата за Тараклийския университет в Молдова

...
Депутатите от Възраждане настояват средствата за Тараклийския университет в Молдова
Коментари Харесай

Възраждане: Изправени сме пред криза в отношенията с Молдова

Депутатите от " Възраждане " упорстват средствата за Тараклийския университет в Молдова да се преведат неотложно. На брифинг в Народното събрание Костадинов изясни, че дружно с народните представители от неговата партия, само че и посредством поддръжка на други политически сили, съумели да се преборят през актуализацията на бюджета да се усили дотацията на университета от 300 000 лева на 1 млн. лева

Парите, които били отделени за Тараклийския университет към момента не са преведени на сметката на университета. Образователният министър Николай Денков обаче поел уговорката да се изплатят неотложно парите. Дали обаче това ще стане или не, Костадинов го оставя на съвестта на просветния министър.

Костадинов посочи, че към този момент приказвал с премиера в оставка Кирил Петков, с външния министър в оставка Теодора Генчовска и с министъра на образованието в оставка акад. Николай Денков по въпроса. Единствено президентът се опита нещо да направи, посочи Костадинов. България би трябвало да работи незабавно и още през днешния ден, настоя Костадинов.

Изправени сме пред рецесия в българо-молдовските връзки, предизвести Костадинов. Той добави, че това, което ще създадат депутатите от " Възраждане ", е да изпратят писмо до премиера, до министъра на външните работи и до МОН, с което ще желаят оптимално бърза реакция още през днешния ден да се изпрати българска държавна делегация в Молдова, както и да бъде привикан посланика на Молдова у нас. От къде съди за задаваща се рецесия в връзките с Молдова по този начин обаче не стана ясно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР