Депутатите от Възраждане, които преди дни посетиха Москва по покана

...
Депутатите от Възраждане, които преди дни посетиха Москва по покана
Коментари Харесай

Заради покана в Москва от партията на Путин: изключват от комисии депутати от Възраждане?

Депутатите от " Възраждане ", които преди дни посетиха Москва по покана на партията на Владимир Путин " Единна Русия ", да бъдат изключени от ключовите парламентарни комисии, в които членуват, желаеха през днешния ден в пленарната зала от " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

Става дума за двама народни представители - Ангел Георгиев, член Комисията по външна политика, и Ивелин Първанов, член на Комисията по защита. 

" Народни представители, които бяха в Русия по покана на партията на Путин, споделят, че са ги уведомили за външната политика на страната. Какво толкоз са ги инструктирали, предавали ли са информация, която касае националната сигурност? ", попита Явор Божанов от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Още през вчерашния ден той обяви, че изпраща сигнал до прокуратурата и ДАНС за визитата на депутатите от " Възраждане " в Москва, тъй като един от тях е член на Комисията по защита.

Депутатите от  " Възраждане ", които бяха в Москва по покана на партията а Путин, са посетили Дипломатическата академия към Министерството на външните работи на Руската Федерация, оповестиха от Академията.

Въпросът за изключване на тримата депутати от " Възраждане " от комисии не е бил обсъждан на председателския съвет, изясни водачът Костадин Костадинов. Те разбрали от медиите за сходни претенции. Но се заяде, че в правилника няма изключване от комисия. " Нито могат да спрат който и да е народен представител от присъединяване в комисия, няма да ни уплашат ", отсече водачът на " Възраждане ".

" Няма по какъв начин български депутати да бъдат в центъра за вербовка на Москва на посещаване ", разяснява Настимир Ананиев от парламентарната група " Продължаваме промяната - Демократична България ".
 Кадър от визитата на депутатите от " Възраждане " в Москва. Снимка Дипломатическа академия

 

" Забележете къде е направена фотографията - в Московския дипломатически институт, който прави вербовката на всички външни сътрудници. Няма по какъв начин български депутати да бъдат в центъра за вербовка на Москва на посещаване ", добави депутатът.

Относно опцията да бъде изключен депутатът от " Възраждане ", член на Комисията по защита, Настимир Ананиев изясни, че измененията в състава на непрекъснатите комисии в Народното събрание се вършат с решение на Народното събрание.

Във всяка парламентарна комисия може да бъде прибавен или изваден човек с решение на Народното събрание, сподели той.

При сходно гласувае обаче не е ясно каква ще бъде позицията на ГЕРБ, като се има поради, че съгласно водача ѝ Бойко Борисов, " Възраждане " не е проруска партия.

Ивайло Мирчев от " Продължааваме смяната - Демократична България " също разяснява визитата, като обърна внимание на въпроса за достъпа до класифицирана информация, какъвто имат депутати от " Възраждане " от Комисията по защита.

" Има извънредно чувствителни данни за това, което ние изпращаме за Украйна и какво е българското въоръжение ", сподели Мирчев и напомни, че Руската федерация ни е оповестила за неприятелска страна.

" Само си помислете, какви данни биха могли да бъдат предадени там ", разяснява депутатът. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР