Депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси одобриха на

...
Депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси одобриха на
Коментари Харесай

Депутатите удължиха бюджета на второ четете в ресорната комисия

Депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси утвърдиха на второ четене да продължи до края на юли най-късно действието на закона, с който продължава да е в действие бюджетът за 2022 година Решението би трябвало да бъде признато и в пленарната зала. Това значи, че до края на идващия месец би трябвало да бъде признат бюджет за 2023 година Настоящият министър на финансите Асен Василев разгласи при гласуването на кабинета, че до 2 седмици може да внесе план на бюджет.

Депутатите удължиха действието и на бюджетите от предходната година на здравната каса и държавното публично обезпечаване.

Депутатите утвърдиха и няколко оферти на Министерството на финансите, припознати от техни сътрудници от " Продължаваме промяната-Демократична България " в комисията - главната заплата за най-ниската служба в администрацията да е 780 лева, колкото е минималната заплата за страната сега.

Гласувана е и 300 лева еднократна помощ за възпитаници от 2, 3 и 4 клас за идната образователна година, още веднъж препоръчана от Министерството на финансите.

Гласувано бе и минималната пенсия за застрахователен стаж да се вдигне от 467 лева сега на 523.04 лева от 1 юли. Това е нарастване от 12%, с колкото се планува да се актуализират всички пенсии по така наречен швейцарско предписание, което бе обновено преди година. Прието бе и пенсионерите с висока степен на увреждане, на които се поставя непозната помощ, да получават добавка от 75% от размера на обществената пенсия за напреднала възраст към пенсиите си.

С различен текст е избран и оптималния размер на вземанията на служащи при положение на неплатежоспособност на техния шеф от 1950 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР