Депутатите от парламентарната група (ПГ) на Продължаваме промяната - Демократична

...
Депутатите от парламентарната група (ПГ) на Продължаваме промяната - Демократична
Коментари Харесай

ДБ предлагат законопроект за замразяването на руски имоти у нас

Депутатите от парламентарната група (ПГ) на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова са изготвили законопроект за замразяването на съветски парцели , благосъстоятелност на глобени лица. Това излиза наяве от известие от пресцентъра на Демократична България и обява на Мирчев във " Facebook ". Със законопроекта се планува също България да си върне санаторно-оздравителен комплекс " Камчия " край Варна, който е.

Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова чакат законопроектът да бъде подсилен от цялата парламентарна група и от други политически сили, тъй като смятат, че това е от първокачествен интерес за страната ни.
 Румен Христов пита ще си върне ли страната комплекс
Румен Христов пита ще си върне ли страната комплекс " Камчия "

След като статутът му е евентуална опасност за националната сигурност

Според Мирчев предприемането на такава законодателна самодейност е доста закъсняло, изключително поради войната на Русия в Украйна. " Международни санкционни ограничения в този смисъл са налице от 2014 година, като в отговор на неспиращата експанзия на Русия се одобряват и нови ", показва той. По думите на депутата е наложително да бъде признат съответен закон в тази връзка, с цел да може България да извърши отговорностите си по използване на интернационалните ограничаващи ограничения.

В създадения законопроект се планува също на интернет страницата на Министерството на външните работи (МВнР) да се поддържа обществен лист на глобените , с цел да се подсигуряват правата на трети лица.
 КОД предлага указател на съветските парцели и сдружения у нас
КОД предлага указател на съветските парцели и сдружения у нас

Предложението е за осъществяване на признатите наказания по отношение на Русия

Мирчев отбелязва също, че връщането на СОК " Камчия " и замразяването на парцели на глобени съветски жители у нас са приоритет на политическата групировка, деклариран още през 2023 година

За  народният представител посочи, че все още законопроектът е препоръчан за разискване на парламентарната група и ще бъде импортиран в Народното събрание (НС) в идващите дни. Той сподели още, че гласовете на Политическа партия - Демократична България няма да са задоволителни за приемането му и за това ще бъде търсена поддръжка от всички обединения в Народното събрание. Ивайло Мирчев не посочи дали се планува по-конкретно съдействие с Движение за права и свободи и водачът на ПГ на Движението Делян Пеевски. Той обаче се съмнява законодателната самодейност да бъде подкрепена от Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " ИТН " (ИТН).

Депутатът уточни също, че е осъществено изследване за парцелите на глобени съветски жители у нас и броят на тези обекти е огромен. Той отхвърли да разяснява какви са притежателите и дали измежду тях има олигарси , като изясни, че след приемането на законопроекта ще би трябвало да се мине през Министерството на правораздаването (МП).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР