Депутатите от левицата Иван Ченчев, Георги Гьоков и Александър Паунов

...
Депутатите от левицата Иван Ченчев, Георги Гьоков и Александър Паунов
Коментари Харесай

Депутати търсят отговор от Кралев защо тотото иска да спонсорира Левски

Депутатите от левицата Иван Ченчев, Георги Гьоков и Александър Паунов запитаха спортния министър Красен Кралев за какво страната възнамерява да спонсорира футболния клуб Левски, който е в частни ръце. Въпросът трябваше да откри отговор в петък, само че Кралев по този начин и не се появи в Народното събрание, с цел да дава отговор - поради приключване на времето за контрола, заяви clubz.bg.

Казусът " е в действие " от 28 февруари, когато високопоставени държавни източници споделиха, че тотото ще стане спонсор на клуба посредством рекламен контракт, като даже се спрегна и сума - 1,1 милиона лв.. Иначе собствеността на Левски остава непроменена. Човекът, който държи акциите, Георги Попов (вицепрезидент на " Нове холдинг " ), бе хванат дружно с Васил Божков в Обединените арабски емирства и е апетитен за част от проведената незаконна група на предприемача. По думите на самия Божков, доказани след това и от изпълнителния шеф на клуба Павел Колев, издръжката е 2 милиона лв. на месец.

" Защо държавното дружество БСТ желае да спонсорира частното футболно сдружение Левски? ", насочат запитване народните представители.

Кралев твърди, че не знае за желанието тотото да спонсорира Левски, а това беше доказано персонално от премиера Бойко Борисов. Варненецът е принципал на тотото.

От левицата желаят да знаят също по този начин какво е наложило цялостната замяна на състава на състава на БСТ и показват подозрения, че някои от новите шефове нямат висше обучение. В УС влязоха Христо Йовов и Гошо Гинчев, които са някогашни футболисти точно на Левски. На последните локални избори Йовов бе претендент за кмет на Своге от ГЕРБ, само че загуби. Гинчев пък е консултант точно на Кралев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР