Депутатите от комисията за машинното гласуване изслушаха блогъра Станислав Цанов

...
Депутатите от комисията за машинното гласуване изслушаха блогъра Станислав Цанов
Коментари Харесай

Депутатите изслушаха блогъра, който твърди, че е сплашван от Алексей Петров заради тестване на машините за вота

Депутатите от комисията за машинното гласоподаване изслушаха блогъра Станислав Цанов по отношение на негово предпочитание да тества с устройствата за вота. Той твърди, че е бил сплашван от Алексей Петров да не прави сходни опити.

По време на чуването стана ясно, че множеството депутати в комисията са съгласни да бъдат направени проби на машините от външни самостоятелни специалисти.

Първото съвещание на комисията, откогато е основана, стартира с оборване за провеждането ѝ.

Явор Божанков от ПП-ДБ попита каква е експертизата на Станислав Цанов и какво ще произлезе от това. " Аз се колебая, че целеустремено се пробвате да ударите машиниия избор всъщност ", уточни депутатът.

" Аз също нямах предпочитание да бъда тук през днешния ден " - отговори Цанов - " и господин Свиленски добре знае, че когато от неговия екип се свързаха с мен, аз отхвърлих, не тъй като считам, че съм незаслужил да бъда тук, а тъй като считам, че от тази комисия нищо няма да произлезе.

Цанов демонстрира видеото, в което твърди, че е заплашван от Алексей Петров да не прави нищо с машините. Последва скандал, тъй като Явор Божанков не изиска да си изключи микрофона и на няколко пъти попита подаден ли е сигнал до прокуратурата

Станислав Цанов предложи тестванията да се финансират от Народното събрание.

Божидар Божанов - ПГ на ПП-ДБ: Ние сме безусловно съгласни с това, че би трябвало повече да бъдат тествани машините

Георги Свиленски - ПГ на Българска социалистическа партия: Ако ние не ви бяхме изслушали - дали през днешния ден или след изборитеу или след месец, това, което показвате, щеше да си остане единствено в YouTube.

Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ: в случай че би трябвало в персонален диалог да ни кажете в коя посока да погледнем, какво да пожелаваме, тъй като от време на време е по-добре да не се споделя обществено, с цел да се случи.

От ГЕРБ също застанаха зад проби на машините, само че са удивени.

Александър Ненков- ПГ на ГЕРБ-СДС: Защо институциите не са ревизирали този запис достоверен ли е, заради каква причина има такива терзания

На идващото си съвещание комисията ще изслуша представители на ДАНС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР