Депутатите от Комисията по външна политика решиха заседанието да се

...
Депутатите от Комисията по външна политика решиха заседанието да се
Коментари Харесай

И Външна комисия блокира по френското предложение за РСМ

Депутатите от Комисията по външна политика взеха решение съвещанието да се отсрочи. Народните представители гласоподаваха с 9 " за " и 8 " срещу " и без въздържали се.

Причината - по-голяма част от депутатите не се съгласиха да проведат съвещанието защото няма решение на Министерски съвет по френското предложение за Република Северна Македония.

Станислав Анастасов от Движение за права и свободи настоя външна комисия да се отсрочи, до момента в който няма предложение за решение на Министерски съвет за френското предложение за Република Северна Македония.

Бившият външен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Захариева съобщи, че е чакала дни наред да се свика съвещанието, само че след мнение на Министерски съвет.А съвещанието през днешния ден е безсмислено - " когато има мнение, да се отзовем и да го подкрепим ", сподели някогашният външен министър.

По думите й това, което се случва е спешен пиар и политически цирк. Да не се продължава парадоксът, който царува под управлението на Кирил Петков и държавното управление му, настоя Захариева.

Друг някогашен външен министър Даниел Митов, народен представител от ГЕРБ, съобщи, че не знае дали Министерски съвет ще вземе решение или какво ще бъде то. Защо министър председателят се крие и не е тук, недоумява Митов.

Отговорът на Българска социалистическа партия не закъсня. Кристиан Вигенин съобщи, че е несъстоятелно да се приказва, че такова съвещание е ненужно. Да спрем с този процедурен спор, да продължим с едно отворено съвещание и по-късно да преценим какви да бъдат идващите стъпки, сподели той.

Вигенин предизвести, че от новото болшинство в Народното събрание ще си получат заслуженото от българските жители. Опитахте се да злоупотребявате с тематиката и вместо да продължим с полемиката, я скрихме от българските жители. Скриха я с гласовете си ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и Възраждане, ядоса се Вигенин.

След изказванията му последваха бурни овации.

Проф. Георги Михайлов добави, че би трябвало да се гласоподава дали ще има или не съвещание на външна комисия и да се спре да се приказват празни приказки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР