Депутатите от Комисията по правни въпроси дадоха зелена светлина за

...
Депутатите от Комисията по правни въпроси дадоха зелена светлина за
Коментари Харесай

Правната комисия даде зелена светлина за избора на Димитър Главчев за премиер 


Депутатите от Комисията по правни въпроси дадоха зелена светлина за избора на служебно държавно управление с министър председател ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев.

Само за 15 минути съвещание с 13 гласа " за ", 3-ма " срещу " и 3-ма " въздържали се " те одобриха в заключителни разпореждания на Закона за Българска народна банка той да има право да прекъсва краткотрайно пълномощията си, до момента в който заема позицията длъжностен министър-председател и да се върне на поста си по-късно. През този интервал ще разпорежда осъществяването на пълномощията си на своя заместител.

Гласуването на първо четене значи още, че към този момент не се приказва за излизане в неплатен отпуск, а за спиране на пълномощията (за ръководителя на Сметната палата) и на пълномощията (за представителите на Българска народна банка и омбудсмана).

С промените същите условия ще важат и за пълномощията на шефа и подуправителите на Българска народна банка, заместник-председателите на Сметната палата, омбудсмана и неговия заместител – това са лицата, които съгласно измененията в Конституцията могат да бъдат назначавани от президента за длъжностен министър председател.

Против гласоподаваха от парламентарната група на " Възраждане ", а представителите на ПП-ДБ Бойко Рашков, на Има Такъв Народ Гроздан Караджов и на Българска социалистическа партия Смиляна Нитова се въздържаха, заяви БНР.

В момента стартира изключителното съвещание на Народно събрание. Единствена точка в него е приемане на към този момент утвърдените от Правна комисия промени.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР