Депутатите от Комисията по отбрана приеха Проект за решение за

...
Депутатите от Комисията по отбрана приеха Проект за решение за
Коментари Харесай

Комисията по отбрана одобри изпращането на бронетранспортьори за Украйна

Депутатите от Комисията по защита одобриха Проект за решение за в допълнение даване на военно-техническа поддръжка за Украйна, съобщи БГНЕС. С него се предостяват бронетранспортьори и аварийни елементи за тях на Украйна.

От Българска социалистическа партия и “Възраждане ” се опълчиха на предлагането, само че с гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ проекторешението беше признато. При гласуването 10 депутати гласоподаваха “за ”, 5 “против ”, а “въздържали се ” нямаше.

Проекторешението е импортирано от Бойко Борисов, Ивайло Мирчев, Делян Пеевски, Десислава Атанасова, Атанас Атанасов, Христо Гаджев, Кирил Петков и Мустафа Карадайъ. То цели страната ни да даде бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и аварийни елементи за обслужването й, с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че поддържат самодейността и застават зад нея.

" На нас тази техника не ни прави никаква работа и дори ни пречи. За нас е значимо тази помощ към Украйна да се реализира в най-кратки периоди ", сподели заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. " Ще предадем наличната техника във типа, в който е. Министерство на вътрешните работи няма да се ангажира с ремонт ", добави той.

Заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов уточни, че потребността на българската войска се дефинира от щатните потребности.

" Всички наши формирования сега са попълнени с техника. На нас не ни трябват, хубаво е да ги дарим. Ние не спорим дали да ги дарим, или не, а по какъв начин да стане по-бързо ", посочи той.

По думите му откакто се разгласи пакетът с бронирана техника с отпаднала нужда за потребностите на Министерство на вътрешните работи, Украйна ще каже от какво тъкмо в квалифицирания пакет имат потребност.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ разяснява, че те спорят през кое министерство да изпратят оръжието.

" Призовавам да сме градивни, а не да си прехвърляме топката ", разгласи той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР