Депутатите от Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание приеха

...
Депутатите от Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание приеха
Коментари Харесай

Депутатите приеха да могат да имат двойно гражданство

Депутатите от Комисията по конституционни въпроси в Народното събрание одобриха трети параграф по време на второ гласоподаване на плана за промени в Конституцията. Той гласи следното: " За депутат може да бъде определен български жител, който има и друго поданство , когато е живял последните осемнадесет месеца в страната ". Предложението е на Христо Иванов и група народни представители.

Депутатът от " ИТН " Гроздан Караджов съобщи, че се отваря кутията на Пандора с въпросния параграф за двойното поданство, като даде за образец.

Председателят на Комисията по конституционни въпроси и народен представител от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков съобщи, че депутатите нямат точни данни за това какъв брой българи имат двойно поданство, къде живеят или къде живеят отвън България.

Той ще намерения за преходна наредба в плана за промени в Конституцията, която да отсрочи влизането в действие, в случай че Народното събрание реши да одобри този текст до основаването на нужните административно-правни предпоставки по тази причина да се знае какъв брой българи имат двойно поданство, в кои страни се намират и какъв брой време обитава там.

" Да одобряваме текст, с който си купуваме котка в чувал не съм склонен ", разяснява още Чолаков.
 И ГЕРБ, и ПП-ДБ сигурни, че ще одобряват новата Конституция
И ГЕРБ, и ПП-ДБ сигурни, че ще одобряват новата Конституция

В името на постоянно правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР