Депутатите от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация

...
Депутатите от Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация
Коментари Харесай

Заявление на Държавната дума на Русия във връзка с инициативата за демонтаж на паметника “Альоша” в Пловдив

Депутатите от Държавната дума на Федералното заседание на Руската федерация показват извънредно отвращение по отношение на провокативното и цинично предложение на членове на Общинския съвет на Пловдив от партия „ Демократи за мощна България “ (ДСБ) за разглобяване на паметника на руския войн-освободител „ Альоша ” до края на 2024 година

Известната с гневната си русофобия партия ДСБе пореден последовател на прозападната ориентировка на България и дейното ѝ присъединяване във всички натовски случки. Правителството на създателя на партията ДСБ Иван Костов даде българско въздушно пространство за въздушни удари на НАТО против Югославия през 1999 година, макар многочислените митинги на български жители.

Поредната безразсъдна постъпка на представители на партия ДСБ е откровена проява на неуважение към историята на личната страната, лицемерен опит да се посегне на общата историческа памет на братските ни нации, маниакално и обезверено предпочитание да се омаловажи героичният героизъм на руските бойци, решаващият принос на Съюз на съветските социалистически републики и руския народ в битката против нацизма по време на Втората международна война.

Варварската самодейност, в случай че бъде подкрепена от Общинския съвет на Пловдив, ще бъде незабравим позор както за самите основатели, по този начин и за законодателната и изпълнителната власт в града и ясно ще показва неадекватността и политическото късогледство на пловдивските управляващи.



В България е добре известно, че прототип на паметника Альоша, повдигнат по самодейност на българския народ, е червеноармеецът Алексей Иванович Скурлатов, притежател на два ордена Червена звезда, родом от Алтай, взел участие във възобновяване на телефонните връзки сред София и Пловдив през 1944г. През август 1982 година Алексей Иванович Скурлатов е посрещнат в Пловдив с огромни почести като национален воин и е почетен със званието почетен жител на града.

Разгърнатата на Запад варварска война против монументи от руската ера всъщност е доказателство за малоценността и безпомощността на сегашните западни така наречен елити, които постоянно показват цялостна непросветеност и неуспех при решаването на основни въпроси от вътрешния и интернационалния дневен ред..

Призоваваме членовете на Общински съвет в Пловдив да не следват образеца на провокаторите и да положат нужните старания за запазване на културно-исторически монументи и други обекти на материалната и духовната просвета в сходство със съглашението сред държавното управление на Руската федерация и държавното управление на Република България за съдействие в региона на културата, образованието и науката.

Изразяваме убеденост, че жителите освен на Пловдив, само че и на България като цяло, както се е случвало и до момента, ще надигнат глас в отбрана на паметника Альоша, ще го защитят и ще запазят паметта за подвига на героите от Великата победа над фашизма, заветен за братските нации на Русия и България.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР