Депутатите от бюджетната комисия изслушаха двамата кандидати за председател на

...
Депутатите от бюджетната комисия изслушаха двамата кандидати за председател на
Коментари Харесай

Кандидатите за председател на Сметната палата бяха изслушани в бюджетната комисия

Депутатите от бюджетната комисия изслушаха двамата претенденти за ръководител на Сметната палата - препоръчаните от ГЕРБ-СДС и " Възраждане " - Димитър Главчев и Нина Стоименова. И двамата застанаха компактно зад тезата, че Сметната палата би трябвало да работи транспарантно и съгласно освен българските, само че и интернационалните стандарти, предава Българска национална телевизия.

Сметната палата би трябвало да остане самостоятелен орган, обявиха и двамата претенденти.

" От политически пристрастия тичам като демон от тамян ", съобщи Димитър Главчев.

" Аз съм инспектор и няма да оставя нищо на трупчета, в случай че ми оказват напън ще подам оставка ", съобщи Нина Стоименова.

И двамата претенденти за поста ръководител на Сметната палата са икономисти. Димитър Главчев е магистър по Международни стопански връзки, работил е дълги години като инспектор и финансов инспектор в частния бизнес, народен представител е от 2009 година до 2021 година Бил е ръководител и заместник-председател на Народното събрание.

Предложената от " Възраждане " Нина Стоименова е магистър по маркетинг от УНСС, работила е в КЕВР, в Министерството на районното развиване, където е била и заместник-министър. 16 години е чиновник на Министерството на финансите. Работила е в ръководещия орган за европрограмите.

Парламентът ще избере ръководител на сметната палата за идващите седем години идната седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР