Депутатите от БСП за България доц. д-р Николай Цонков и

...
Депутатите от БСП за България доц. д-р Николай Цонков и
Коментари Харесай

БСП в София подкрепи протест срещу отчуждаване на имоти

Депутатите от " Българска социалистическа партия за България " доцент доктор Николай Цонков и Анна Славева, общинският консултант Николай Николов, номинираният за кмет на регион " Връбница " Владимир Петров и ръководителят на районен съд на левицата във " Връбница " Християн Кръстев поддържаха митинга на притежатели на парцели по бул. " Ломско шосе ". Недоволството на хората беше провокирано от проектите на Столичната община за разширение на булеварда, който служи за вход и излаз от града. Те се оплакват, че терените им ще бъдат отчуждени, с цел да се създадат още ленти за придвижване.

Общината от години дава обещание да разшири пътя в сектора от ул. " Лазарица " до Околовръстния път, защото там придвижването става в две ленти и в пиковите часове се образуват тапи. На 24 юли е оповестена заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова за лишаване на част от парцелите, нужни за разширението. Тя визира близо 50 терена на частни лица и компании. Цените им варират от 15 стотинки до 375 лв. за квадратен метър. Някои от парцелите, които би трябвало да бъдат отнети от частните притежатели, са застроени.

Повечето от протестиращите считат, че оценката на парцелите им е насмешка с тях. Те желаят да получат действителната цена за терените. Не може парцелите да костват двеста и няколко хиляди лв., а да ни дадат 16 хиляди лв., недоволстват притежателите.

Социалистите посъветваха хората да апелират по правосъден ред направените оценки на парцелите им. " Ниското оценяване е следващият образец за двойните стандарти в работата на Столична община. Тя е длъжна да обезщети заслужено притежателите, откакто лишава парцелите им, и те да имат задоволително средства, с цел да продължат живота си на друго място ", акцентира Николай Цонков.

Анна Славова даде обещание дружно с общинските съветници от Българска социалистическа партия да ревизират въпросите и целия развой на процедурата по отчуждаването, както и метода на оценяване на парцелите. " Общината е длъжна да се отнася заслужено както към вложителите и бизнеса, по този начин и към жителите. Нейна работа е да бъде балансьор и да намира общия интерес ", изясни Владимир Петров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР