Депутатите от БСП са внесли проект на решение в Народното

...
Депутатите от БСП са внесли проект на решение в Народното
Коментари Харесай

БСП иска Сметната палата да провери държавното дружество Автомагистрали

Депутатите от Българска социалистическа партия са внесли план на решение в Народното събрание, с което на Сметната палата да се разпореди осъществяване на одит на държавното сдружение "Автомагистрали ". Предложението е инспекцията да обгръща интервала 1 януари 2016 година - 31 декември 2020 година Това разгласи на брифинг в Народното събрание социалистът Георги Свиленски.

Свиленски съобщи, че активността на държавното сдружение демонстрира по какъв начин по "най-безочлив метод " може да се заобикаля законодателството за публичните поръчки. А без да разгласи нито една социална поръчка, сдружението е възлагало на десетки компании осъществяването на редица планове.

В тази връзка от Българска социалистическа партия оферират и смяна в Закона за публичните поръчки, по-специално член 14, в който категорично да се регламентира, че възлагането на дадена социална поръчка може да става единствено когато съответната компания има потенциала да извърши 90 на 100 от активността.

Георги Свиленски попита по какъв начин работи "Автомагистрали ", откакто по документи сдружението разполага едвам с два верижни багера, един колесен екскаватор, един булдозер, два валяка по 16 тона и два валяка по 19 тона, както и 53 леки автомобила, лекотоварни бусове - 27 и два безпилотни дрона за следене на качеството на строителството.

"Най-голямата държавна пътностроителна компания разполага с девет пътни инженери, 11 геодезисти, един геолог и 20 счетоводители - инспектори. Това счетоводна компания ли е или строителна ", запита аленият народен представител, добавяйки, че строителните служащи са едвам 41 на брой.

"Това са хората, от които България чака да построят 225 километра автомагистрала "Хемус ", сподели депутатът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР