Депутатите обсъждат на второ четене законопроекта за изменение на Наказателно-процесуалния

...
Депутатите обсъждат на второ четене законопроекта за изменение на Наказателно-процесуалния
Коментари Харесай

НС гледа на второ четене промените в НПК, свързани с механизма за контрол върху главния прокурор

Депутатите разискват на второ четене законопроекта за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), обвързван с механизма за следствие на основния прокурор.

В декларация от трибуната водачът на социалистите Корнелия Нинова разгласи, че депутатите на " Българска социалистическа партия за България " няма да вземат участие повече в днешното съвещание, което по думите ѝ съставлява " кулминационна точка на задкулисието ".

Нека да е ясно на българската общност, че това, което се приема през днешния ден в пленарна зала като законодателни оферти, преди всичко, не е резултат от професионален разбор, от експертен подобен, а само от политическа сделка, касаеща механизма за премахване на основния прокурор, уточни Петър Петров от ПГ на " Възраждане ".

Този законопроект бе признат през вчерашния ден на второ четене в правна комисия късно вечерта, отчетът по него е писан по неотложност цяла нощ и бе импортиран в пленарна зала през днешния ден при изискванията на извънредност, не като резултат от професионален и експертен разбор на нужда от смяна на наказателното произвеждане, а само като резултат от джентълменското съглашение сред първата и втората парламентарни групи в Народно събрание, разяснява депутатът. Той добави, че законопроектът ще бъде признат от болшинството от хора, които нямат никаква концепция какво съставлява наказателният развой, в никакъв случай не са виждали заседателна зала на углавен съд, прокуратура или полицейско ръководство по занимание.

Според Петров законопроектът ще бъде признат не като резултат от професионален разбор на нужда от промени в наказателния развой, респективно и Закона за правосъдната власт, а като политическа сделка, която да избави тези политици, които не желаят да бъдат обект на следствие. Той счита, че ще бъде гласуван без полемики по него в най-спорните му параграфи.

Мирослав Иванов от ПГ на ПП-ДБ сподели, че сходни политически внушения, че този законопроект е резултат от една политическа сделка, са безспорни несъстоятелни. Той означи, че вносител на законопроекта е Министерският съвет.

Гледайте съвещанието на Народното събрание.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР