Депутатите няма да ползват зелен сертификат, за да влизат в

...
Депутатите няма да ползват зелен сертификат, за да влизат в
Коментари Харесай

Депутатите няма да ходят на работа със зелен сертификат, първо заседават за в. Труд

Депутатите няма да употребяват зелен документ, с цел да влизат в Народното събрание. Това стана ясно след първия председателски съвет на 47-ото Народно събрание, където партиите не стигнаха до консенсус.

Темата обаче остава отворена и ще се събират мнения на здравните институции, изясни ръководителят на парламентарната група на "Продължаваме смяната " Андрей Гюров. От Политическа партия и ГЕРБ са за налагането на зелен документ за депутатите, концепцията се поддържа и от Демократична България. От Българска социалистическа партия обаче са изрично срещу, изясни лидерката на левицата Корнелия Нинова.

"Това би затруднило работата на народните представители. Разбира се, би трябвало да съблюдаваме всичко като ограничения, което съществува в заповедта на министъра на опазването на здравето, маски, отдалеченост и така нататък ", изясни тя след председателския съвет.

Партиите обаче са стигнали до консенсус по настояването за разискване на абсурда със затварянето на редакцията на в. "Труд ". Така на следващия ден като първа точка в дневния ред на Народното събрание ще бъде изслушан културният министър Велислав Минеков. Депутатите ще гласоподават и образуването на първата си комисия - тази за правенето на нов устав на Народното събрание.

От ГЕРБ членове в нея ще са юристите Анна Александрова и Радомир Чолаков и Христо Гаджев
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР