Депутатите избраха Кирил Александров Вълчев за директор на БТА. Кандидатурата

...
Депутатите избраха Кирил Александров Вълчев за директор на БТА. Кандидатурата
Коментари Харесай

Кирил Вълчев бе избран за директор на БТА

Депутатите избраха Кирил Александров Вълчев за шеф на Българска телеграфна агенция. Кандидатурата бе гласувана от народните представители единомислещо със 105 гласа " за " и без гласове " срещу " и " въздържал се ".

Мандатът на Вълчев ще е 5 години . След избора си Кирил Вълчев се закле пред депутатите в пленарна зала.

Номинацията бе направена от ръководещата партия ГЕРБ . Кирил Вълчев е водещ на предаването " Седмицата " по Дарик радио и юрист на Българска телеграфна агенция. Неговата кандидатура бе подкрепена и от синдикалните организации в организацията.

Преди кандидатурата на Кирил Вълчев депутатите гласоподаваха и другото предложение за шеф на Българска телеграфна агенция. От Българска социалистическа партия внесоха кандидатурата на Ивайло Данаилов, лингвист и публицист , който беше консултант на Сергей Станишев по време на държавното управление на тройната коалиция от 2005 до 2009 година Със 65 гласа " за ", 77 " въздържали се " и 2-а " срещу " депутати обаче номинацията бе отхвърлена.

Изборът на нов шеф на Българска телеграфна агенция идва след кончината на в края на предходната година. Той управляваше Българска телеграфна агенция от 2003 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР