Депутатите и министрите не прегърнаха идеята да се забрани на

...
Депутатите и министрите не прегърнаха идеята да се забрани на
Коментари Харесай

Сметката за ток може да се разсрочи

Депутатите и министрите не прегърнаха концепцията да се забрани на доставчиците на ток да дърпат шалтера на неизрядни клиенти по време на изключителното състояние. Само удължиха срока за заплащане на битови сметки за ток - от 10 на 20 дни, а след това и на 30 дни след издаване на фактурата.

Самите електродружества обаче са наясно, че е полуда да притискат и санкционират клиентите си в усложнената обстановка. Затова и те ще ползват тактиката на данъчните и на банките - ще разсрочват отговорности. 

Ето какво обясниха от " ЧЕЗ Електро "   - доставчика на електроенергия за Западна България:

Потребителите, които са краткотрайно затруднени, могат да изискат правене на самостоятелен план за разсрочено плащане на сметките. Компанията прави оценка потреблението на клиента и опциите му да погася ва насъбраните отговорности и двете страни съгласуват график. Щом има подписано съглашение, токът няма да се стопира. Заявления за разсрочване се одобряват в центровете за обслужване на клиенти. В изключителното състояние работното им време с клиенти е от 09:00 ч. до 15:00 ч., разясняват от ЧЕЗ.  Заявка може да се направи и по  имейл - [email protected], а също и на тел. 0700 10 010. Клиентът въпреки всичко би трябвало да отиде до офис на сдружението -  за да подпише направения проект за графика и размера на вноските по старите разсрочени сметки.

Сроковете за заплащане на сметките са посочени във фактурите, а при закъснение клиентите получават напомняне с есемес. ЧЕЗ предлага девет метода за безкасово заплащане на сметки за ток - по банков път посредством пряк дебит, банкомат или платежно разпореждане, посредством интернет банкиране, през  системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg  и Транскарт, директно през уеб страницата на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard. На разположение на клиентите са 6280 точки за заплащане, включително каси на  " Изипей ", " Фастпей ", " Български пощи ", Банка " ДСК " и " УниКредит Булбанк ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР