Депутатите гласуват окончателно общия законопроект на Демократична България, Има такъв

...
Депутатите гласуват окончателно общия законопроект на Демократична България, Има такъв
Коментари Харесай

На дневен ред в НС: Бюрото за защита на свидетели

Депутатите гласоподават дефинитивно общия законопроект на " Демократична България ", " ИТН " и " Изправи се БГ! Ние идваме! ", който планува контролът върху Бюрото за отбрана да бъде лишен от основния прокурор и да бъде върнат към правосъдното министерство.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи съобщи, че измененията целят да осветят някои застрашени очевидци и в действителност са единствено пиар на избрани хора:

" За една дребна част, само че най-кресливата част, това е просто бизнес и още през днешния ден след обяд ще си броят хонорарите. За другата, по-голямата част, този законопроект е един пиар. За останалата част, които поддържат законопроекта, това е една мръсна поръчка против бюрото, тъй като това бюро не е нито на основния прокурор, нито на прокуратурата, нито на съда. Това бюро е на правосъдната система ".

Николай Хаджигенов от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ прикани депутатите да не репликират Хамид Хамид и още веднъж разяснява, че Движение за права и свободи пази непознати ползи:

" Хубаво е да видиш какъв брой ниско може да падне някой, даже не на амбразурата, под амбразурата в отбрана на #кой ".

В отбрана на измененията Радостин Василев от " ИТН " съобщи, че Бюрото ще бъде по-ефективно, когато е на послушание на правосъдното министерство

" Приемете, че прехвърлянето на бюрото не към Министерство на земеделието, а към Министерство на правораздаването, ще възвърне една дребна неправда в правосъдната система. Ние нямаме никакво подозрение, че Движение за права и свободи, вие самият, сте едни от тези, които желаят да запазят статуквото и в частност бюрото да остане там, където е, тъй като евентуално ще имате потребност от отбрана. Не знам ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР