Депутати се сбиха в арменския парламент и прекъснаха заседанието, което

...
Депутати се сбиха в арменския парламент и прекъснаха заседанието, което
Коментари Харесай

Депутати се сбиха в арменския парламент

Депутати се сбиха в арменския парламент и прекъснаха съвещанието, което се организираше сега, съобщи Франс прес. По време на днешното парламентарно съвещание представители на опозицията започнаха да хвърлят бутилки с вода против народен представител от партията " Граждански контракт " на Никол Пашинян.

Инцидентът прерасна в сборичкване, което принуди ръководителя на Народното събрание да спре полемиките и да извика на помощ защитата. От залата бяха изнесени бутилки с вода и дезинфектанти.

След обновяване на съвещанието се стигна до второ сборичкване, откакто народен представител от опозицията беше пресечен от виковете на критиците му. Депутат от партията на Пашинян по-късно се опита да удари собствен сътрудник от опозицията, което провокира безпорядък. Няколко депутати бяха изведени от защитата, а един от тях бе приет в болница поради засегнато око.

В Армения провалянето в миналогодишния спор с Азербайджан към момента провокира огромно оскърбление. Премиерът Никол Пашинян стана обект на съществени рецензии от страна на арменската съпротива по отношение на военното проваляне. Въпреки това партията на Пашинян завоюва безапелационно предварителните парламентарни избори през юни, които бяха свикани след месеци на митинги, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР