Депутати са се абонирали да получават редовно списанията “Колекция рецепти

...
Депутати са се абонирали да получават редовно списанията “Колекция рецепти
Коментари Харесай

Любопитковци: Депутатите се абонираха за 67 вестници и списания, ще ги плаща народът

Депутати са се абонирали да получават постоянно списанията “Колекция предписания ” и “Кулинарен вестник ” за сметка на Народното събрание, заяви “Сега ”. Това излиза наяве от социална поръчка на Народното събрание за абонамент и доставка на 67 броя български ежедневни и периодически издания през идната година. За задачата ще бъдат изхарчени оптимално 46 000 лв. с Данък добавена стойност.

Печатните издания би трябвало да бъдат снабдяване в двете здания на Народното събрание – на пл. “Народно събраниее ” 2 и на пл. ”Княз Александър І ” 1, или пък на различен адрес при документално искане на възложителя.

Най-голям брой народни представители са декларирали предпочитание да четат вестник “Труд ” – за него има общо шест абонамента. С два по-малко са вестник “24 часа ” и вестник “СЕГА ”, а за “168 часа ” и “Капитал ” има по три поръчки за абонамент. С по толкоз са и вестниците “Стандарт ”, “Телеграф ” и “Народно земеделско знаме XXI век ”. За “Галерия ” и “Уикенд ” има по една поръчка.

От списанията на максимален интерес се радва списанието за различна медицина “Осем ” – за него има общо шест декларирани абонамента.

С пет абонамента са списанията “Труд и право ” и “Предучилищно & учебно обучение ”. Любопитно е, че в поръчката са включени по един абонамент за “Колекция предписания ” и “Кулинарен вестник ”, които излизат единствено два пъти в месеца, както и два абонамента за женското списание “Ева ”.

Освен за български, Народното събрание е пуснало и социална поръчка и за задгранични издания.

Прогнозната стойност на поръчката е 25 168 евро (49 201 лева) за 2023 година, като договорът за доставка и абонамент още веднъж е една година. В листата с издания са включени значително съветски медии, като “Международная жизнь ”, “Политические исследования ” и “Россия в глобальной политике ”.

Сред задграничните издания са и “The Financial Times ”, “The New York Times ”, “Time Magazine ”, “Le Monde ”, “Der Spiegel ”, както и “Foreign Affairs ”. За всички тях има по един абонамент, като само за списанието “The Economist ” са декларирани два.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР