Депутати от парламентарните групи на Изправи се! Мутри вън!“ и

...
Депутати от парламентарните групи на Изправи се! Мутри вън!“ и
Коментари Харесай

Депутати от ИМВ и ИТН внесоха промени в Закона за личната помощ

Депутати от парламентарните групи на „ Изправи се! Мутри вън! “ и „ ИТН “ внесоха дружно с майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива “ промени в Закона за персоналната помощ, с които се възстановят текстовете, които бяха анулирани предходната година по самодейност на обществения министър в оставка Деница Сачева.

Промените засягат работното време и заплащането на персоналните асистенти. Премахват се рестриктивните мерки за осемчасов работен ден и се планува заплащане от 800 лв. за техните услуги.

Председателят на парламентарната група на ИМВ Мая Манолова изясни, че изчисленията демонстрират, че за използване на закона ще са нужни 80 милиона лв., а не милиарди.

„ С внасянето на промени в Закона за персоналната помощ поправяме една неправда, една неправда, която беше призната от 44-ия парламент по предложение и гледище, а точно на обществения министър, която по този начин и не разбра, че уврежданията нямат работно време “.

Теодора Пенева от Има Такъв Народ съобщи, че партията ѝ ще продължи да подкрепя обществено значими дела.

„ Подкрепяме законово в първичния му тип, освен тъй като това е идея, която ние поддържаме от дълги години всеки от нас по друг метод. Това е закон, който е избавителен за хората, подкрепящи лица с увреждания, услуга, която сега няма действителна опция “.

Димитринка Русева от „ Системата ни убива “ прикани депутатите.

„ Представете си, че вие сте ръката, която ще му подаде този самун.  Заклевам ви, гласувайте закона, просто не се замисляйте, гласувайте “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР