Депутати от ГЕРБ са внесли законови промени, с чието приемане

...
Депутати от ГЕРБ са внесли законови промени, с чието приемане
Коментари Харесай

ГЕРБ променя закон, за да се запази всичко в Догансарай

Депутати от ГЕРБ са внесли законови промени, с чието приемане оповестената за противозаконна сграда на плажа в " Росенец ", където е лятната резиденция на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, ще може да бъде непокътната. Става дума за двуетажна къща, издигната на самия пясък, на метри от водата. За премахването ѝ бе издадена заповед от община Бургас предишния август. До разрушение по този начин и не се стигна, тъй като формалният притежател на Сарая – компания " Стрейтлайн " на арх. Калин Тихолов, оспорва. Жалбата му бе отхвърлена от административния съд в Бургас, само че това. Така премахването на постройката бе блокирано.

Преди ваканцията

Ден преди Народното събрание да излезе в коледна почивка няколко депутати от ГЕРБ, измежду които и някогашният министър на културата Вежди Рашидов, внасят промени в Закона за рибарството и аквакултурите, който сега се преглежда в Народното събрание. Новите текстове обаче трансформират единствено преходните и заключителни разпореждания на този закон, с които пък се пренаписва Законът за морските пространства, вътрешни водни пътища и пристанищата.

Така завършените текстове гласят, че градеж или елементи от градежи, които са здания за сезонно прилагане и граничат с риболовен или профилирани пристанища, не подлежат на унищожаване и са възможни. За задачата постройките би трябвало да извършват няколко условия. На първо място би трябвало да са в територии с утвърден общ организационен проект. След това би трябвало да подхождат на " общата конструкция и преобладаващия режим на територията " и да се рискови и негодни за прилагане. Освен това в измененията се показва, че производства, почнали преди влизането в действие на този закон, се приключват.

Към законопроекта няма претекстове. Начинът, по който се подхожда, е характерен за ГЕРБ. Управляващите доста обичат да трансформират закони по този метод.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР