Депутати от Демократична България, Продължаваме Промяната и независимият Явор Божанков

...
Депутати от Демократична България, Продължаваме Промяната и независимият Явор Божанков
Коментари Харесай

ДБ и ПП искат отговори: Кои са ченгетата, тупали по рамото изверга Орлин Гигов

Депутати от Демократична България, Продължаваме Промяната и самостоятелният Явор Божанков се самосезираха стремително за нечовешкия случай на пребитата съвсем до гибел украинка в столичния ж.к. " Хаджи Димитър ", за който през вчерашния ден заяви.

47-годишен мъж, барикадирал се в апартамент, нает от него, бе задържан поради данни, че 3 дни е бил млада жена, излязла от там обезобразена и гола. А за похлупак - че часове наред служителите на реда, отишли на място да го изведат, говорили с него и заговорнически го потупвали по рамото. 

" Инцидентът с изхвърлената на стълбите пребита жена получи предстоящ за мен необятен отзив. Иска ми се да имам вяра, че се дължи на изострената сензитивност на обществото ни към несправедливостта и безнаказаното принуждение, без значение кой, по кое време и към кого го упражнява.

Знам, че огромна част от възмущението на хората бе подбудено от неуместното, меко казано, и безусловно непрофесионално държание на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, който другарски и колегиално са се отнесли към насилника, на практика съгласявайки се с него, че жертвата му е “от друго стадо, а с вас сме сътрудници ”. Т.е. тя си го заслужава, а вие ще ме покриете, нали? ", написа депутатката от Демократична България Кремена Кунева. 

Под настояването Демерджиев да разкрие цялата истина за случая са се подписали 
сътрудниците й Йордан Иванов, Владислав Панев, Димитър Найденов, Елисавета Белобрадова, Деница Симеонова, Михал Камбарев, Йорданка Костадинова, Цветелина Симеонова - Заркин, Венцислава Любенова, Снежана Апостолова и Явор Божанков. 

" Очакваме министърът на вътрешните работи да ни отговори осъществена ли е инспекция по случая от кв. “Хаджи Димитър ”, известни ли са имената на служителите на реда, участвали на случая и по какъв начин се прави надзор върху дейностите на чиновниците на министерството, когато се отзовават на действителни обстановки на домашно принуждение?

За нас е значимо, с изключение на нужните промени в Закона за отбрана от домашното принуждение, вътре, в самата институция Министерство на вътрешните работи да бъдат осъществени нужните промени и образования, с цел да получават жертвите съответно на обстановката отношение и да бъдат предотвратени случаите на повтарящо се принуждение, каквито се оказват множеството от приключилите съдбовно или с тежки физически и душевен контузии.

Накрая, само че не по значимост, би трябвало да подчертаем, че множеството служители на реда и чиновници на Министерство на вътрешните работи са положителни експерти, спазващи човешки и професионални етични правила, несъвместими с описаната нагоре обстановка. Ще бъде тъпо, в случай че поради малцината си сътрудници с развален честен компас, на всички тях им се постанова непрекъснато да потвърждават човечността и професионализма си ", упорстват националните избраници. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР